Нож за сланина PROFESSIONAL "S", 13 cм, Zwilling
Code: ZW31020131Related products
Product detailed description
Ножът за сланина PROFESSIONAL "S" е малък, лек и универсален нож с фино средно заострено острие. Подходящ е за овкусяване и приготвяне на месо, белене, нарязване, почистване или декориране на плодове и зеленчуци.
Серия PROFESSIONAL "S"
- Класика сред качествените ножове
- Ергономична синтетична дръжка с традиционен дизайн и три нита
- Стандартна кръстосана защита
- Плавен преход между предпазителя и дръжката
- Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
- Острие FRIODUR®, втвърдено от замръзване
- Нож SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
- Твърдост приблизително 57 HRC по скалата на Рокуел
- Ръчно шлайфане
- Контрол на наточеното с лазер острие
- Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
- Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
Ножовете от серията PROFESSIONAL "S" са известни в цял свят със своята задълбочена изработка, оптимално разпределение на теглото и безопасна употреба. Това са класически ножове с дизайн с три нита, които благодарение на използването на специална стомана и прецизното ръчно заточване се отличават с висока и дълготрайна острота. Професионални готвачи от цял свят им се доверяват, опитайте ги и вие! След първата употреба няма да искате да го сменяте.
Използвани технологии и материали
За производството на ножовете е използвана специална висококачествена стомана с оптимално съдържание на хром и въглерод , произведена според специалните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от приблизително 57 HRC, тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството й е фактът, че от нея вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се променя съставът на стоманата.
Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.
Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.
Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие. Формата на поставката помага за интуитивното използване на ножа за лесно и прецизно рязане.
Стандартният болстер е интегриран като част от острието в едно парче стомана. Тя осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол на ножа.
Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.
Поддръжка на ZWILLING ножове
Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.
Точене на ножове ZWILLING
Всеки нож трябва да се заточва от време на време. За заточване на ножове от серията PROFESSIONAL "S " можем да ви препоръчаме всички ZWILLING точила и точилни камъни, които можете да намерите в нашата оферта, или можете да използвате точилни камъни. Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.
Additional parameters
Category: | Ножове за месо |
---|---|
Weight: | 0.16 kg |
Размери: | 13 cm |
Дължина на острието: | 13 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за миялна машина |
Вид / Тип: | Специален нож |
Серия: | ZWILLING PROFESSIONAL "S" |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!