Ножове за месо

24 items total
Нож за сланина CLASSIC 10 cм, Wüsthof
156 лв
WU406610
210928 6 d764 10 white GUDED76410
Нож за сланина IKON 12 см, Wüsthof
331 лв
WU498612
Нож за сланина TWIN GRIP 10 см, тюркоаз, Zwilling ZW38160100
Нож за сланина CLASSIC 9 cм, Wüsthof
144 лв
WU406609
Нож за сланина CLASSIC IKON 9 cм, Wüsthof
185 лв
WU408609
Нож за сланина CLASSIC LINE 10 cм, WMF
55 лв
WM1874536030
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen GUDEE76413
Нож за сланина 12 см, черен, Victorinox
56 лв
VN5200312
Нож за сланина TWIN GRIP XS 9 cм, Zwilling
23 лв
ZW38601090
210976 m764 10 GUDEM76410
Нож за сланина TWIN GRIP 10 см, зелен, Zwilling ZW38094101
Нож за сланина 10 см, Zwilling
155 лв
ZW38400101
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen GUDE76410
Нож за сланина TWIN GOURMET 10 cм, Zwilling
55 лв
ZW31620100
Нож за сланина IKON 9 см, Wüsthof
310 лв
WU498609
Нож за сланина TWIN GRIP 10 cм, Zwilling
23 лв
ZW38720100
Нож за сланина FOUR STAR 8 cм, Zwilling
114 лв
ZW31070081
Нож за сланина TWIN GRIP 9 cм, жълт, Zwilling
20 лв
ZW38091081
Нож за сланина TWIN CHEF 2 10 cм, Zwilling
57 лв
ZW34910101
Нож за сланина FOUR STAR 10 cм, Zwilling
114 лв
ZW31070101
Нож за сланина PROFESSIONAL “S” 10 см, Zwilling ZW31020101

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.