odpocet
0 дни
11 Часове
26 минути
18 секунди

Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 24 см, Miyabi

Code:
–10 %
Марка:

За този продукт:

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Detailed informationПодробно описание

На склад (2 бр.) На склад:2 бр.Доставка:Вт. 22. - Ср. 23.4.
956 лв –10 % 860 лв
0 дни
11 Часове
26 минути
18 секунди
Promo

Аксесоари 8Повече

Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
–10 %
254 лв
283 лв
Promo
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
–10 %
161 лв
179 лв
Promo
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
–10 %
457 лв
508 лв
Promo
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
–10 %
222 лв
247 лв
Promo
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
–10 %
189 лв
210 лв
Promo
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
–20 %
94 лв
118 лв
Promo
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
230 лв
271 лв
Promo
CONT4861
add to favorites
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 24 см, Miyabi
956 лв
860 лв
Добавяне в кошницата

Подробно описание на продукта

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително остър японски нож SUJIHIKI с тънко дълго острие, предназначено за фино рязане на месо. Ниската височина на острието намалява триенето и ножът прониква по-лесно в месото. Ако вече сте работили с европейски ножове, ще се изненадате от изключителната финост на острието. SUJIHIKI е японската версия на западния нож за филетиране. Нарежете суровото месо и рибата на фини резени без много усилия. Ще оцените и ненадминатата геометрия на ножа при рязане на печено месо, шунка или птичи гърди. Ако сте любители на карпачото от говеждо месо, този нож е задължителен елемент от кухнята ви. Удобната, перфектно балансирана D-образна брезова дръжка пасва идеално в ръката.

Препоръка: заради финото острие този нож не е подходящ за рязане на месо с кости.

Спецификации: дължина на острието 24 см, дължина на дръжката 13,8 см, тегло 0,161 кг

Серията ножове MIYABI 5000MCD съчетава перфектна функционалност, ергономичност и уникален дизайн. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от микрокарбид MC63 с прахово покритие е обвито от 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която прави всеки нож оригинален, с уникален флорален десен дамасцена. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във V-образна форма под ъгъл от 19°. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказало ефективността си в продължение на стотици години в работата на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в храната. Класическата дръжка в D-образна форма е изработена от брезата Masur. Текстурата и шарките на дървото са уникални за всяко изделие. Използваният материал напълно символизира японското уважение към природата. Изисканата декорация на дръжката води началото си от детайлите в азиатския стил - основата от неръждаема стомана с лого, декоративният щифт с мозаечна текстура и червената линия носят богато естетическо изживяване.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
  • Твърдост 63 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 101 слоя стомана
  • Дизайн дамасцена (флорален)
  • Автентична, тясна японска форма
  • V-образен клиновиден разрез
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Острие Katana
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Допълнителни параметри

Марка:MIYABI
Категории: Японски ножове
Тегло: 0.6 kg
Размери: 24 cm
Дължина на острието: 24 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD
Производител: MIYABI
Код на продукта:MB34378241
EAN:4009839281853

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Отзиви

Мнения на клиенти

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Снимки и видео

Аксесоари

Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
–10 %
254 лв
283 лв
Promo
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
–10 %
161 лв
179 лв
Promo
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
–10 %
457 лв
508 лв
Promo
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
–10 %
222 лв
247 лв
Promo
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
–10 %
189 лв
210 лв
Promo
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
–20 %
94 лв
118 лв
Promo
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
230 лв
271 лв
Promo
CONT4861

Други клиенти също са закупили

91.48%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.