odpocet
2 дни
10 Часове
34 минути
9 секунди

Японски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
43 продукти общо
Японски и Сантоку нож Изчисти филтрите
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 24 см, Miyabi
–10 %
860 лв
956 лв
Promo
MB34378241
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 67, 24 см, клен, Miyabi
–10 %
893 лв
993 лв
Promo
MB34400241
Японски нож Сантоку 5000MCD 18 cм, Miyabi
–10 %
860 лв
956 лв
Promo
MB34374181
Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 16 см, Miyabi
–10 %
393 лв
437 лв
Promo
MB34681161
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000FCD 13 см, Miyabi
–10 %
310 лв
345 лв
Promo
MB34680131
Японски танто нож RED SPIRIT 21 cм, F.Dick
–15 %
175 лв
206 лв
Promo
FDCK8175321
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 6000MCT 9 см, Miyabi
–10 %
336 лв
374 лв
Promo
MB34072091
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 7000D 13 см, Miyabi
–10 %
306 лв
341 лв
Promo
MB34542131
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 9 см, Miyabi
–10 %
557 лв
619 лв
Promo
MB34372091
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT 20 см, Miyabi
–10 %
562 лв
625 лв
Promo
MB34073201
Нож Сантоку 6000MCT 18 см, Miyabi
–10 %
562 лв
625 лв
Promo
MB34074181
Нож Yanagiba RED SPIRIT 24 cм, F.Dick
–15 %
147 лв
174 лв
Promo
FDCK8175724
Kategory
Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
–20 %
183 лв
229 лв
Promo
DB428117
Японски нож GOURMET 17 см, Wüsthof
164 лв
WU1035046017
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi
–10 %
652 лв
725 лв
Promo
MB34381141
Японски нож за рязане SUJIHIKI 6000MCT 24 см, Miyabi
–10 %
585 лв
650 лв
Promo
MB34078241
Японски нож за месо GYUTOH 7000D 20 см, Miyabi
–10 %
458 лв
509 лв
Promo
MB34543201
Японски нож за зеленчуци SEBRA 17,5 см, Forged
–20 %
116 лв
146 лв
Promo
FORGEDSDV623460
Японски нож за зеленчуци BRUTE 17,5 cм, Forged
–20 %
116 лв
146 лв
Promo
FORGEDSDV304136
Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 24 см, Miyabi
–10 %
518 лв
576 лв
Promo
MB34681241
Нож Сантоку 5000MCD 18 см, Miyabi
–10 %
882 лв
981 лв
Promo
MB34388181
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 6000MCT 13 см, Miyabi
–10 %
395 лв
439 лв
Promo
MB34072131
Японски нож за месо GYUTOH 4000FC 20 см, Miyabi
–10 %
320 лв
356 лв
Promo
MB33951201
Японски нож NAKIRI 5000FCD 17 см, Miyabi
–10 %
450 лв
501 лв
Promo
MB34685171
Up
Още продукти

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си
91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.