Японски нож за рязане SUJIHIKI 4000FC 24 см, Miyabi
Code: MB33950241Related products
Product detailed description
"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."
Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач
Изключително остър японски нож SUJIHIKI с тънко дълго острие, предназначено за фино рязане на месо. Ниската височина на острието намалява триенето и ножът прониква по-лесно в месото. Ако вече сте работили с европейски ножове, ще се изненадате от изключителната финост на острието. SUJIHIKI е японската версия на западния нож за филетиране. Нарежете суровото месо и рибата на фини резени без много усилия. Ще оцените и ненадминатата геометрия на ножа при рязане на печено месо, шунка или птичи гърди. Ако сте любители на карпачото от говеждо месо, този нож е задължителен елемент от кухнята ви. Здравата, добре балансирана, ергономична дръжка от екзотична дървесина приляга идеално в ръката и намалява до минимум напрежението в ръцете при работа под различен ъгъл.
Препоръка: заради финото острие този нож не е подходящ за рязане на месо с кости.
Спецификации: дължина на острието 24 см
Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 4000FC ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки са разработени с акцент върху елегантността и за максимална практичност и безопасност.
Острието е изработено от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Традиционният процес на ръчно заточване Honbazuke се е доказал в продължение на стотици години в дейността на майсторите ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и ръбът Katana осигуряват лесно проникване през суровините. Изрязаната част, свързваща острието с дръжката, предпазва пръстите от приплъзване по острието.
Осмоъгълната дръжка осигурява перфектен контрол над рязането и ефективна опора по време на ползване. Абасоновото дърво е естествено издръжливо и стабилно благодарение на високата си степен на зърнистост. Декоративният щифт на дръжката е красив елемент. Перфектният баланс на ножа осигурява комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 4000FC напълно ще задоволят желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.
- Изработен от двойно закалена хромирана стомана FC61
- Твърдост 61 по Рокуел
- CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване/закаляване чрез замразяване
- 2-слойно острие
- Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
- Автентична, тясна японска форма
- Острие с ръб Katana
- Симетрично сечение
- Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
- Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
- Удобна дръжка от дървесината pakka
- Осмоъгълна форма, импрегнирано дърво
- Перфектен баланс за удобна работа с ножа
- Декоративен щифт
- Гравирано лого
- Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
- Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове точно в сърцето на японската ножарска индустрия.
Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.
Препоръки и поддръжка:
- Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
- Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
- Избягвайте да огъвате ножа
- За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
- Защита на острието от удар
- Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
- За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
- Съхранявайте ножа на безопасно място
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.17 kg |
Размери: | 24 cm |
Дължина на острието: | 24 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | MIYABI 4000FC |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Производител: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!