Камък за заточване 1000/3000, Wüsthof
Code: WU4451Product detailed description
Точилният камък WÜSTHOF ви позволява да възстановите острието на ножа си. Шлайфането с шлифовъчни камъни е много фино. Камъните се произвеждат с различна грапавост. Започнете да шлайфате откъм грубата страна, а откъм по-фината - полирайте. Кафявата страна на камъка е с фина зърнистост 1000 J, предназначена за отстраняване на малки драскотини и заточване на тъпи ножове. Синята страна със зърнометрия 3000 J се използва за рутинна поддръжка на острието.
Употреба:
- Преди употреба накиснете камъка за мелене във вода и го оставете потопен за около 5 до 10 минути. Ако при преместването на камъка вече не се появяват въздушни мехурчета, камъкът вече е абсорбирал оптималното количество вода и можете да го извадите от водата.
- Поставете камъка върху нехлъзгава повърхност. Поддържайте я достатъчно влажна през целия процес на смилане.
- С едната си ръка хванете здраво дръжката на ножа, като острието е насочено към тялото ви. В това положение поставете острието върху шлифовъчния камък под ъгъл 15-20°. Поставете свободната си ръка върху острието на ножа, над ръба на острието.
- Издърпайте ножа нагоре и надолу с равномерна скорост, като поддържате ъгъла. Използвайте умерен натиск.
- За да наточите другата страна, завъртете ножа така, че острието да е насочено встрани от тялото. Отново поддържайте ъгъл от 15-20°.
- Страните на ножа трябва да се редуват редовно с приблизително пет до десет движения, за да се осигури равномерна загуба на материал.
- За да отстраните "иглата" (тънко парче стомана, получено от равномерното отстраняване на материал от двете страни на острието), използвайте ножа, за да очертаете дъга от горния ляв край на острието до долния десен край. След това дръжте ножа под течаща вода, за да почистите острието. Изсушете внимателно.
Additional parameters
Category: | Точила за ножове |
---|---|
Weight: | 0.92 kg |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Наточване на ножове |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
Add a comment