Нож за хляб FOUR STAR 20 см, Zwilling

Code: ZW31076201
Brand: ZWILLING
201 лв
На склад (1 бр.)

Ножът за хляб FOUR STAR® е с дълго, дебело назъбено острие. Това острие реже без усилие твърд хляб и други сладкиши. Благодарение на пронизващото дълго острие се получават гладки филийки.

Detailed information

Product detailed description

Ножът за хляб FOUR STAR® е с дълго, дебело назъбено острие. Това острие реже без усилие твърд хляб и други сладкиши. Благодарение на пронизващото дълго острие се получават гладки филийки.

СерияFOUR STAR®

  • Опростен дизайн, безопасен и удобен захват
  • Световна легенда сред качествените ножове
  • Ергономична, неплъзгаща се синтетична дръжка
  • Стандартна кръстосана защита
  • Плавен преход между предпазителя и дръжката
  • Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
  • Острие FRIODUR®, втвърдено от замръзване
  • Нож SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
  • Твърдост приблизително 57 HRC по скалата на Рокуел
  • Ръчно шлайфане
  • Контрол на наточеното с лазер острие
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
  • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
  • Продуктът е носител на престижни награди за дизайн: iF product design и Busse Longlife Design

Серията FOUR STAR® на немската компания ZWILLING J. A. Хенкелс вече е легенда сред качествените ножове, често търсени от майстори готвачи. Той е представен за първи път на пазара през 1976 г. и благодарение на използването на висококачествени материали и революционната технология за производство на ножове с безшевна синтетична дръжка се превръща в един от най-продаваните ножове в света. Това са много остри, висококачествени ножове, изработени от специална стомана по патентован метод на изковаване от едно парче стомана, който се отличава с висока степен на удобство и безопасност при използването им.

Острите ножове, които също запазват остротата си за дълго време, са незаменими в кухнята не само за любителите готвачи. В серията FOUR STAR® ще откриете ножове с различни размери и форми на острието. Марката ZWILLING е знак за качество, горещо я препоръчваме!

Използвани технологии и материали

За производството на ножовете е използвана специална висококачествена стомана с оптимално съдържание на хром и въглерод , произведена според специалните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от приблизително 57 HRC, тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството й е фактът, че от нея вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се променя съставът на стоманата.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Кръстосаният гард Standard е интегриран като част от острието в едно парче стомана. Тя осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол на ножа.

Ергономичната дръжка без пръски е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.

Поддръжка на ZWILLING ножове

Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. И тъй като заточването на назъбените ножове е специфично, ви препоръчваме да го оставите на експерти. Ето защо предлагаме оригинално заточване директно при производителя - ние ще организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия.

Additional parameters

Category: Ножове за хляб
Weight: 0.22 kg
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Нож за хляб
Серия: ZWILLING FOUR STAR®
K překladu: CZ AUTO
Margin: D
Производител: ZWILLING
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: