Ножове за хляб

57 items total
Нож за хляб SANDVIK RED NORTHERN SUN 19 см, Dellinger DNGRKH203
Нож за хляб SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 19 см, Dellinger DNGRKH170
Нож за хляб 21 см, дърво, Victorinox
141 лв
VN5163021G
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
На склад (>5 бр.)
77 лв
WM1874616030
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
На склад (4 бр.)
114 лв
WM1896186032
Нож за сладкиши VIVUM, 26 см, стомана, кафяв, F.DICK FDCK83639262H
Нож за хляб SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 см, Dellinger DNGRKHOK8B
Нож за хляб ALPHA POM, 32 см, черен, Güde
526 лв
GUDE143132RL
Нож за хляб SEBRA 20,5 cм, Forged
134 лв
FORGEDSDV623439
Нож за хляб GRAND GOURMET 19 cм, WMF
189 лв
WM1889506032
Нож за хляб SWISS MODERN 22 cм, Victorinox
203 лв
VN6907022WG
Нож за хляб CLASSIC 20 cм, Wüsthof
206 лв
WU4149
Нож за хляб 1905, 21 cм, F.Dick
209 лв
FDCK8193921
Нож за хляб URBAN FARMER 23 см, Wüsthof
206 лв
WU1025245723
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
373 лв
WU496620
Нож за сладкиши GOURMET 26 cм, Zwilling
133 лв
ZW36122261
Нож за хляб CLASSIC COLOUR, 23 см, лилав ямс, Wüsthof WU1061706223
Up
More products

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си