Ножове за хляб

51 items total
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
Sale
115 лв –20 %
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
На склад (6 бр.)
92 лв
WM1896186032
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
Sale
107 лв –20 %
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
На склад (10 бр.)
85 лв
WM1874616030
Нож за хляб PROFESSIONAL "S" 20 cм, Zwilling
Sale
227 лв –26 %
166 лв
ZW31026201
Нож за хляб KATAI 20,5 см, Forged
Sale
261 лв –20 %
208 лв
FORGEDSDV620650
Нож за хляб SWISS MODERN 22 cм, Victorinox
Sale
203 лв –24 %
154 лв
VN6907022WG
Нож за хляб NORDIC KITCHEN 24 см, Eva Solo
Sale
373 лв –17 %
307 лв
ES515404
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
Sale
370 лв –10 %
330 лв
WU496620
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
Sale
227 лв –20 %
181 лв
DB428121
Нож за хляб Amici Wüsthof  23 см
Sale
483 лв –12 %
424 лв
WU1011301123
Нож за хляб 800DP 24 см, Miyabi
Sale
554 лв –15 %
467 лв
MB54486241
Нож за хляб GOURMET 23 см, Wüsthof
Sale
123 лв –10 %
110 лв
WU1035045723
Up
More products

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си