odpocet
5 дни
0 Часове
20 минути
26 секунди

Японски нож Сантоку 5000MCD 18 cм, Miyabi

Code:
Марка:

За този продукт:

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Detailed informationПодробно описание

На склад (4 бр.) На склад:4 бр.Доставка:Вт. 8. - Ср. 9.4.
956 лв

Аксесоари 10Повече

Магнитна стойка за ножове 20,5 x 42,5 x 23 cм, дърво, Miyabi
236 лв
MB34532100
Точило за японски ножове, Miyabi
180 лв
MB34536007
Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
283 лв
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
179 лв
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
508 лв
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
247 лв
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
210 лв
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
118 лв
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta CONT4861
add to favorites
Японски нож Сантоку 5000MCD 18 cм, Miyabi
956 лв
Добавяне в кошницата

Подробно описание на продукта

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително острият нож SANTOKU с автентично японско острие е най-известният нож за инструменти в азиатски стил. С право го наричат ножът на трите добродетели. Той се справя отлично с рязане, нарязване и накълцване.Всеки втори нож, продаван в Япония, е нож SANTOKU. Като основен инструмент на японското кулинарно изкуство, този нож бързо придобива популярност в Европа. Приготвянето на японско суши се превърна в мода и SANTOKU е идеалният нож за приготвянето му. Широкото и дълго острие с фин ръб позволява равномерно разпределение на силата, което прави рязането прецизно и удобно. По-високата фасетка намалява триенето, което прави рязането по-прецизно. SANTOKU е идеалният спътник при работа с месо, риба, зеленчуци и плодове. Ще оцените ненадминатите свойства на ножа, например при рязане на лук. Удобната "D" дръжка пасва идеално в ръката. Специално оформената подложка поддържа азиатския захват на ножа. SANTOKU е задължителен при приготвянето на ястия по азиатски рецепти.

Спецификации: дължина на острието 18 см, дължина на дръжката 13,9 см, тегло 0,181 кг

Серията ножове MIYABI 5000MCD съчетава перфектна функционалност, ергономичност и уникален дизайн. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от микрокарбид MC63 с прахово покритие е обвито от 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален и уникален дамаскински флорален модел. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във формата на буквата "V" под ъгъл от 19°.Традиционното ръчно заточване на Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан.Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в парчетата храна. Класическата дръжка във формата на буквата "D" е изработена от бреза Masur. Текстурата и шарките на дървото са уникални за всяко изделие. Използваният материал напълно символизира японското уважение към природата. Изтънчената декорация на дръжката се крие в детайлите в азиатски стил - основата от неръждаема стомана с логото, декоративният щифт с мозаечна текстура и червената линия носят силно естетическо преживяване.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
  • Твърдост 63 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 101 слоя стомана
  • Дизайн дамасцена (флорален)
  • Автентична, тясна японска форма
  • V-образен клиновиден разрез
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Острие Katana
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. MIYABI прецизно изработените инструменти с автентични японски остриета са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва структурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Допълнителни параметри

Марка:MIYABI
Категории: Японски ножове
Тегло: 0.58 kg
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD
Производител: MIYABI
Код на продукта:MB34374181
EAN:4009839276071

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Отзиви

Мнения на клиенти

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Снимки и видео

Аксесоари

Магнитна стойка за ножове 20,5 x 42,5 x 23 cм, дърво, Miyabi
236 лв
MB34532100
Точило за японски ножове, Miyabi
180 лв
MB34536007
Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
283 лв
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
179 лв
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
508 лв
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
247 лв
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
210 лв
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
118 лв
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta CONT4861

Подобни продукти

Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
375 лв
WM1756536411
Комплект тенджери FLOW, 5бр., Zwilling
598 лв
ZW66920005
Тиган за пържене MINERAL B 28 см, стомана, de Buyer DB561028

Други клиенти също са закупили

Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
375 лв
WM1756536411
Комплект тенджери FLOW, 5бр., Zwilling
598 лв
ZW66920005
Тиган за пържене MINERAL B 28 см, стомана, de Buyer DB561028
91.60%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.