Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 16 см, Miyabi
Code: MB34681161Related products
Product detailed description
"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."
Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач
Изключително острият японски нож GYUTOH впечатлява със здравото си острие с автентична японска форма. Ножът има изключителна сила на рязане и е идеален за рязане и нарязване на кубчета месо. По-високият връх е подходящ за рязане в стил люлка/плъзгане.Острието с дължина 16 см, изрязаният предпазител и удобната дръжка във формата на буквата "D" осигуряват пълен контрол върху рязането. Ножът на GYUTOH е придобил популярност и сред готвачите в западния стил.
Спецификации: дължина на острието 16 см, дължина на дръжката 11,4 см, тегло 187 г
Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 5000FCD ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки и изменчив дизайн на острието от дамаскин са проектирани с акцент върху елегантността и максималната практичност.
Сърцевината е изработена от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Дамаскинът е създаден от допълнителни 48 слоя неръждаема стомана, като моделът на всеки нож е уникален. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и ръбът Katana осигуряват лесно проникване през груба повърхност. Изрязаната буфер предотвратява плъзгането на пръстите по острието.
Г-образната дръжка осигурява перфектен контрол на рязането и ефективна опора по време на рязане. Здравата дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka, е не само перфектно балансирана , но и стабилна по размер. Тъмният нюанс на дървото оставя впечатление за лукс. Елегантността на тъмната дръжка се подчертава от изисканите декоративни елементи. Хубавата декоративна линия е запълнена с червен цвят, което в Япония символизира страст, искреност и ентусиазъм. Финият детайл под формата на мозаечен щифт и основа от неръждаема стомана с лого, ще илюстрират атмосферата на Далечния изток. Перфектният баланс на ножа осигурява комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 5000FCD ще задоволят напълно желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.
- Изключително твърда сърцевина от двойно закалена хромирана стомана FC61
- Фин карбид 61 HRC
- Твърдост 60 по Rockwell
- CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
- 49 слоя стомана
- Дамаскин на острието - рисунка, която се променя от различните ъгли
- Допълнително заоблена форма на острието
- Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
- Автентична, тясна японска форма
- Острие с ръб Katana
- Симетрично сечение
- Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
- Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
- Ергономична и стабилна дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka
- Перфектен баланс за удобна работа с ножа
- Основа от неръждаема стомана с лого
- Не се препоръчва да се мие в съдомиялна машина
- Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.
Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.
Препоръки и поддръжка:
- Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
- Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
- Избягвайте да огъвате ножа
- За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
- Защита на острието от удар
- Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
- За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
- Съхранявайте ножа на безопасно място
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.36 kg |
Размери: | 16 cm |
Дължина на острието: | 16 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | MIYABI 5000FCD |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Производител: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!