odpocet
3 дни
23 Часове
57 минути
42 секунди

Японски нож Shotoh 5000MCD 67, 13 см, клен, Miyabi

Code:
–10 %
Марка:

За този продукт:

"За да се наслаждавате на готвенето, първо трябва да си вземете наистина добър нож."

Detailed informationПодробно описание

На склад (2 бр.) На склад:2 бр.Доставка:Ср. 16. - Чет. 17.4.
766 лв –10 % 689 лв
3 дни
23 Часове
57 минути
42 секунди
Promo

Аксесоари 9Повече

Магнитна стойка за ножове 20,5 x 42,5 x 23 cм, дърво, Miyabi
–10 %
212 лв
236 лв
Promo
MB34532100
Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
–10 %
254 лв
283 лв
Promo
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
–10 %
161 лв
179 лв
Promo
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
–10 %
457 лв
508 лв
Promo
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
–10 %
222 лв
247 лв
Promo
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
–10 %
189 лв
210 лв
Promo
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
–20 %
94 лв
118 лв
Promo
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
230 лв
271 лв
Promo
CONT4861
add to favorites
Японски нож Shotoh 5000MCD 67, 13 см, клен, Miyabi
766 лв
689 лв
Добавяне в кошницата

Подробно описание на продукта

"За да се наслаждавате на готвенето, първо трябва да си вземете наистина добър нож."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително острият японски малък нож SHOTOH с тънко, но издръжливо късо острие е идеален за почистване, белене и рязане на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие този нож е и идеалният инструмент за нарязване на месо на шишчета. Късото острие и удобната дръжка позволяват прецизно водене на разрезите. SHOTOH е един от най-популярните и разпространени ножове в Япония.

Спецификации: дължина на острието 13 см, дължина на дръжката 9,3 см, тегло 99 г

MIYABI 5000MCD 67 е подходящият кандидат за личен нож за цял живот. Блестящата дамасцена от мразовити цветя на острието е уникална и ще символизира вашата индивидуалност. Яркият модел се отразява свободно в дървената дръжка, създавайки произведение на изкуството, което внушава уважение и смирение.

Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от Micro Carbide MC66 на прах е обвито в 132 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален и уникален дамаскински флорален модел. За да се постигнат още по-добри свойства на стоманата, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 66 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във формата на буквата "V" под ъгъл 10°. Традиционното ръчно заточване на Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в хранителните продукти. Класическата дръжка във формата на буквата "D" е изработена от стабилизирано кленово дърво. Признатият богат дървесен рисунък е уникален за всяко изделие.

Използваните материали представляват концентрираната сила на природните ресурси. Структурата на дървото отразява времето и природните стихии, разказвайки характерна история. Докато златният мозаечен накрайник напомня за декоративната подпора на емблематичните японски мечове, релефната азиатска пета образно използва енергията на ножа.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC66 на прах
  • Изключително високо съдържание на въглерод
  • Твърдост 66 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 133 слоя стомана
  • Дизайн дамасцена (флорален)
  • Автентична, тясна японска форма
  • V-образен клиновиден разрез
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Острие Katana
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка, изработена от стабилизирано кленово дърво
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Релефна пета от неръждаема стомана с лого
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Допълнителни параметри

Марка:MIYABI
Категории: Японски ножове
Тегло: 0.4 kg
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD 67
Производител: MIYABI
Код на продукта:MB34400131
EAN:4009839394959

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Отзиви

Мнения на клиенти

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Аксесоари

Магнитна стойка за ножове 20,5 x 42,5 x 23 cм, дърво, Miyabi
–10 %
212 лв
236 лв
Promo
MB34532100
Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
–10 %
254 лв
283 лв
Promo
MB34535300
Стойка за камък за заточване, дърво, Miyabi
–10 %
161 лв
179 лв
Promo
MB34536000
Камък за заточване #5000, Miyabi
–10 %
457 лв
508 лв
Promo
MB34536005
Камък за заточване #1000, Miyabi
–10 %
222 лв
247 лв
Promo
MB34536002
Камък за заточване #400, Miyabi
–10 %
189 лв
210 лв
Promo
MB34536001
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
–20 %
94 лв
118 лв
Promo
ES229780
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
230 лв
271 лв
Promo
CONT4861
91.59%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.