Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
Code: DB428117Related products
Product detailed description
ОПИСАНИЕ
Японският нож от колекцията Fibre Karbon 2 на De Buyer е с дълго острие и е изключително остър. Ножът Santoku има универсално приложение - идеален е за нарязване на резени, рязане, кълцане. Подходящ е за зеленчуци, месо, риба и билки. В азиатската кухня той се използва главно за нарязване на зеленчуци на тънки конци и нарязване на месо на малки парчета за бързо приготвяне в WOK тиган.
Острието е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана X50CrMoV15 (специална ножарска стомана) с твърдост 56 HRC (скала на твърдостта по Рокуел). Серията FK2 има уникална система за балансиране на ножовете, която отговаря на нуждите на всеки готвач. Просто отвийте крачето от неръждаема стомана на дръжката и извадете необходимото количество вложки от неръждаема стомана.
Ръкохватката на ножа е изработена ръчно чрез напластяване на въглеродни влакна. Това го прави много издръжлив, здрав и осигурява приятен и удобен захват за рязане без умора. Щитът предпазва пръстите. Препоръчваме само нежно ръчно измиване и редовна поддръжка с точило за ножове. Поставката за ножове е идеална за безопасно съхранение на ножовете ви.
СПЕЦИФИКАЦИИ
Дължина на ножа: 32 см
Дължина на острието: 17 см
Материал: специална стомана за ножове, въглеродни влакна (дръжка)
Цвят: сребърен, черен (дръжка)
ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ
Ножът Santoku може да бъде използван за много различни неща. Острието е изключително остро. Острието на ножа е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана. Уникална система за балансиране на ножа според нуждите на готвача. Щитът предпазва пръстите. Плавно преминаване между дръжката и опората. Ергономичната дръжка осигурява безопасен, удобен и приятен захват за работа без умора. Ножът е подходящ и за професионална употреба. |
ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ
Подходящ за съдомиялна машина: НЕ
Винаги мийте ножа само със студена вода, за да осигурите по-дълготрайна острота.
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТОМАНА ЗА ЗАТОЧВАНЕ, РЪЧЕН УРЕД ЗА ЗАТОЧВАНЕ И ТОЧИЛКА S TONE .
Използвайте заточващата стомана по време на редовната поддръжка - може би преди всяко използване на ножа. Въпреки това използвайте ръчна точилка или точилен камък само от време на време, за да възстановите първоначалната острота на ножа, т.е. когато ножът е наистина тъп.
ОСТРОЙНА СТОМАНА
За редовна поддръжка на ножовете се използва заостряща стомана . Използвайте заточващата стомана, за да възстановите бързо и лесно първоначалната острота на ножовете си. Използвайте заточващата стомана, за да поддържате острието. Не е лесно да се създаде остър ръб на вече затъпен нож - в този случай изберете ръчна точилка или точилен камък. Точилната стомана има дръжка, а частта за заточване може да има по-фина или по-груба повърхност. Стоманата за заточване не е практична за поддържане на твърде големи ножове.
Шлайфащата част на заточващата стомана може да бъде изработена от различни материали - диамант, керамика, специална режеща стомана и др. Дължината на заточващата част трябва да се избере в съответствие с дължината на остриетата на ножовете, които ще се заточват. Имаме за вас точила с части за заточване от 20 см до 31,5 см - специално месарско точило за заточване на големи ножове.
Заточване на ножа с точило
Дръжте заточващата стомана вертикално в едната си ръка, а ножа в другата (наклонен под ъгъл около 20° спрямо повърхността на точилото). Най-добре е да имате опора (напр. маса и кърпа, за да не се плъзга точилото), за да поддържате ъгъла еднакъв по цялото острие и да заточвате точно. Работата с точилната стомана изисква практика, за да се избегнат нежелани зъби по острието. Издърпайте ножа от петата към върха срещу острието и повторете същото от другата страна на острието (20 пъти от всяка страна). Опитайте се да поддържате същия ъгъл между ножа и точилото и не натискайте прекалено силно.
РЪЧНА ШЛИФОВКА
Ръчната точилка се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножа. За разлика от заточващата стомана, тя може да обработва дори тъпи ножове. Ръчната точилка съдържа шлифовъчни дискове , изработени от различни материали, които използвате за разтягане на ножа. Заточването на ножове с ръчната точилка е толкова лесно и бързо. Просто прекарайте няколко пъти острието по цялата дължина на ножа с шлифовъчните дискове и отново ще имате идеално остър нож. Трябва да използвате ръчната точилка само веднъж месечно или ако ножът вече е затъпен. За редовна поддръжка е достатъчна точилна стомана преди нарязване.
ТОЧИЛКА S TONE
Камъкът за точене на ножове има повърхност с определена грубост. Има и двойнозърнест точилен камък, като от едната страна е груб, а от другата - гладък. Точилният камък се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножовете - като ръчно точило. Преди употреба точилният камък трябва да бъде навлажнен, а остриетата на ножовете трябва да бъдат поставени под правилен ъгъл спрямо него (приблизително 12-15°).
Заостряне на ножове с точилен камък
Поставете острието на ножа върху единия край на камъка и издърпайте равномерно ножа леко надясно срещу острието. Обърнете ножа и го издърпайте по същия начин, но в обратна посока. Винаги прокарвайте по цялата дължина на острието. Внимавайте обаче да не закачите острието за ръба на точилния камък. Издърпайте ножа, сякаш се опитвате да отрежете тънко парче от нож. Не оказвайте прекалено голям натиск върху ножа. Прокарайте го първо по по-груба повърхност, а след това по по-гладката, за да изгладите острието и да отстраните неравностите.
ГРИЖАТА НА ТОЧИЛКАТА STONE
Изберете зърнометрията на точилния камък в зависимост от употребата на ножа. Острието е заточено върху шлифовъчен камък с по-груб ръб, идеален за рязане на меки и влакнести съставки като зеленчуци или месо. При по-фините шлифовъчни камъни (с по-малка грубост) се получава гладък ръб, който е подходящ за рязане с натиск, а не с издърпване, например при рязане или сваляне на кожа. Резултата зависи от грапавостта на точилния камък и от ъгъла, под който заточвате ножа.
Зърнистостта (грубостта) на точилния камък се определя с число, което съответства на броя на отворите на ситото на инч (25,4 мм), през които все още преминава абразивът по време на пресяването. Така колкото по-голямо е числото, толкова по-плътно е ситото и по-фин е абразивът. Международните стандарти FEPA (Федерация на европейските производители на шлифовъчни материали) посочват размера на зърното, вж. таблицата:
Размер на зърната според FEPA |
Словесно име |
7, 8, 10, 12 |
груб |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
груб |
36, 40, 46, 54, 60 |
среден |
70, 80, 90, 100, 120 |
фин |
150, 180, 220, 240 |
много фин |
280, 320, 400, 500, 600 |
особено фин |
800, 1000, 1200 |
изключително фин |
Източник : http://www.vsharp.cz/o-brouseni/
Рецепта за летни рулца
Съставки
2 пакета оризова хартия (мин. 20 парчета), 1 пакет оризови стъклени нудли, 1 салата айсберг, 1 връзка пролетен лук, 400 г пилешки гърди, 2 моркова, 1 алабаш, 1 пакет соеви кълнове, краставица, парче джинджифил, лют червен пипер, рибен сос, лайм, сладък лют червен сос, кориандър, мента, сол
Процедура
1. Сварете месото с джинджифил и подправете с рибен сос, след което го отцедете и оставете да се охлади след варенето.
2. Сложете нудлите да се варят за около 2 - 3 минути.
3. Отцедете сварените нудли и ги оставете да се накисне в студена вода.
4. Нарежете зеленчуците на фини конци и леко ги посолете, за да се освободят от водата.
5. Нарежете месото на ситни парчета, отцедете нудлите и ги смесете с месото, подправете с рибен сос, кориандър, сок от лайм и лют червен пипер. Можете да добавите и соев сос.
6. Накиснете оризовата хартия в хладка вода за няколко секунди и я поставете върху чиния.
7. Поставете подправените нудли и зеленчуци на дъното, сгънете краищата и завийте на руло.
8. Оставете рулцата да изсъхнат за известно време и след това сервирайте със сладък чили сос, към който можете да нарежете няколко листа мента.
Може да се мие в съдомиялна машина: да
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.26 kg |
Цвят: | Сребърен |
Материал: | Стомана |
Размери: | 17 cm |
Дължина на острието: | 17 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | De Buyer Fiber Carbon |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!