odpocet
5 дни
4 Часове
32 минути
55 секунди

Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer

Code:
Марка:

За този продукт:

Японският нож Santoku De Buyer е с острие с дължина 17 см, изработено от висококачествена немска ножарска стомана. Изключителна острота, уникална система за балансиране на ножа според нуждите на готвача. Дръжка за удобна работа без умора.

Detailed informationПодробно описание

На склад (4 бр.) На склад:4 бр.Доставка:Вт. 8. - Ср. 9.4.
229 лв

Аксесоари 11Повече

Точило за ножове TRIUM  Diamond Cams For de Buyer
189 лв
DB429002
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
118 лв
ES229780
Блок за ножове ANGLED, черен, Eva Solo
196 лв
ES515290
Дъска за рязане, 45 x 30 см, кафяв, бамбук, WMF
71 лв
WM1886889990
Дъска за рязане, 36 x 23 см, кафяв, дърво, Continenta
57 лв
CONT4811
Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
229 лв
DB428017
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
229 лв
DB428121
Нож за рязане FK2 9 cм, de Buyer
121 лв
DB428209
Нож за филетиране FK2 18 см, de Buyer
179 лв
DB428318
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
199 лв
DB428626
Нож Сантоку FK2 16 см, de Buyer
Outlet –30 %
105 лв
150 лв
DB428716
add to favorites
Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
229 лв
Добавяне в кошницата

Подробно описание на продукта

ОПИСАНИЕ

Japonský nůž Santoku De Buyer 19 cm

Японският нож от колекцията Fibre Karbon 2 на De Buyer е с дълго острие и е изключително остър. Ножът Santoku има универсално приложение - идеален е за нарязване на резени, рязане, кълцане. Подходящ е за зеленчуци, месо, риба и билки. В азиатската кухня той се използва главно за нарязване на зеленчуци на тънки конци и нарязване на месо на малки парчета за бързо приготвяне в WOK тиган.

Острието е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана X50CrMoV15 (специална ножарска стомана) с твърдост 56 HRC (скала на твърдостта по Рокуел). Серията FK2 има уникална система за балансиране на ножовете, която отговаря на нуждите на всеки готвач. Просто отвийте крачето от неръждаема стомана на дръжката и извадете необходимото количество вложки от неръждаема стомана.

Ръкохватката на ножа е изработена ръчно чрез напластяване на въглеродни влакна. Това го прави много издръжлив, здрав и осигурява приятен и удобен захват за рязане без умора. Щитът предпазва пръстите. Препоръчваме само нежно ръчно измиване и редовна поддръжка с точило за ножове. Поставката за ножове е идеална за безопасно съхранение на ножовете ви.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Дължина на ножа: 32 см

Дължина на острието: 17 см

Материал: специална стомана за ножове, въглеродни влакна (дръжка)

Цвят: сребърен, черен (дръжка)

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

plus

Ножът Santoku може да бъде използван за много различни неща.

Острието е изключително остро.

Острието на ножа е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана.

Уникална система за балансиране на ножа според нуждите на готвача.

Щитът предпазва пръстите. Плавно преминаване между дръжката и опората.

Ергономичната дръжка осигурява безопасен, удобен и приятен захват за работа без умора.

Ножът е подходящ и за професионална употреба.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ

Подходящ за съдомиялна машина: НЕ

Винаги мийте ножа само със студена вода, за да осигурите по-дълготрайна острота.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТОМАНА ЗА ЗАТОЧВАНЕ, РЪЧЕН УРЕД ЗА ЗАТОЧВАНЕ И ТОЧИЛКА S TONE .

Използвайте заточващата стомана по време на редовната поддръжка - може би преди всяко използване на ножа. Въпреки това използвайте ръчна точилка или точилен камък само от време на време, за да възстановите първоначалната острота на ножа, т.е. когато ножът е наистина тъп.

ОСТРОЙНА СТОМАНА

За редовна поддръжка на ножовете се използва заостряща стомана . Използвайте заточващата стомана, за да възстановите бързо и лесно първоначалната острота на ножовете си. Използвайте заточващата стомана, за да поддържате острието. Не е лесно да се създаде остър ръб на вече затъпен нож - в този случай изберете ръчна точилка или точилен камък. Точилната стомана има дръжка, а частта за заточване може да има по-фина или по-груба повърхност. Стоманата за заточване не е практична за поддържане на твърде големи ножове.

Шлайфащата част на заточващата стомана може да бъде изработена от различни материали - диамант, керамика, специална режеща стомана и др. Дължината на заточващата част трябва да се избере в съответствие с дължината на остриетата на ножовете, които ще се заточват. Имаме за вас точила с части за заточване от 20 см до 31,5 см - специално месарско точило за заточване на големи ножове.

Заточване на ножа с точило

broušení nože ocílkou

Дръжте заточващата стомана вертикално в едната си ръка, а ножа в другата (наклонен под ъгъл около 20° спрямо повърхността на точилото). Най-добре е да имате опора (напр. маса и кърпа, за да не се плъзга точилото), за да поддържате ъгъла еднакъв по цялото острие и да заточвате точно. Работата с точилната стомана изисква практика, за да се избегнат нежелани зъби по острието. Издърпайте ножа от петата към върха срещу острието и повторете същото от другата страна на острието (20 пъти от всяка страна). Опитайте се да поддържате същия ъгъл между ножа и точилото и не натискайте прекалено силно.

РЪЧНА ШЛИФОВКА

Ръчната точилка се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножа. За разлика от заточващата стомана, тя може да обработва дори тъпи ножове. Ръчната точилка съдържа шлифовъчни дискове , изработени от различни материали, които използвате за разтягане на ножа. Заточването на ножове с ръчната точилка е толкова лесно и бързо. Просто прекарайте няколко пъти острието по цялата дължина на ножа с шлифовъчните дискове и отново ще имате идеално остър нож. Трябва да използвате ръчната точилка само веднъж месечно или ако ножът вече е затъпен. За редовна поддръжка е достатъчна точилна стомана преди нарязване.

ТОЧИЛКА S TONE

Камъкът за точене на ножове има повърхност с определена грубост. Има и двойнозърнест точилен камък, като от едната страна е груб, а от другата - гладък. Точилният камък се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножовете - като ръчно точило. Преди употреба точилният камък трябва да бъде навлажнен, а остриетата на ножовете трябва да бъдат поставени под правилен ъгъл спрямо него (приблизително 12-15°).

Заостряне на ножове с точилен камък

broušení nože brusným kamenem

Поставете острието на ножа върху единия край на камъка и издърпайте равномерно ножа леко надясно срещу острието. Обърнете ножа и го издърпайте по същия начин, но в обратна посока. Винаги прокарвайте по цялата дължина на острието. Внимавайте обаче да не закачите острието за ръба на точилния камък. Издърпайте ножа, сякаш се опитвате да отрежете тънко парче от нож. Не оказвайте прекалено голям натиск върху ножа. Прокарайте го първо по по-груба повърхност, а след това по по-гладката, за да изгладите острието и да отстраните неравностите.

ГРИЖАТА НА ТОЧИЛКАТА STONE

Изберете зърнометрията на точилния камък в зависимост от употребата на ножа. Острието е заточено върху шлифовъчен камък с по-груб ръб, идеален за рязане на меки и влакнести съставки като зеленчуци или месо. При по-фините шлифовъчни камъни (с по-малка грубост) се получава гладък ръб, който е подходящ за рязане с натиск, а не с издърпване, например при рязане или сваляне на кожа. Резултата зависи от грапавостта на точилния камък и от ъгъла, под който заточвате ножа.

Зърнистостта (грубостта) на точилния камък се определя с число, което съответства на броя на отворите на ситото на инч (25,4 мм), през които все още преминава абразивът по време на пресяването. Така колкото по-голямо е числото, толкова по-плътно е ситото и по-фин е абразивът. Международните стандарти FEPA (Федерация на европейските производители на шлифовъчни материали) посочват размера на зърното, вж. таблицата:

Размер на зърната според FEPA

Словесно име

7, 8, 10, 12

груб

14, 16, 20, 22, 24, 30

груб

36, 40, 46, 54, 60

среден

70, 80, 90, 100, 120

фин

150, 180, 220, 240

много фин

280, 320, 400, 500, 600

особено фин

800, 1000, 1200

изключително фин

Източник : http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

Рецепта за летни рулца

Letní závitky

Съставки

2 пакета оризова хартия (мин. 20 парчета), 1 пакет оризови стъклени нудли, 1 салата айсберг, 1 връзка пролетен лук, 400 г пилешки гърди, 2 моркова, 1 алабаш, 1 пакет соеви кълнове, краставица, парче джинджифил, лют червен пипер, рибен сос, лайм, сладък лют червен сос, кориандър, мента, сол

Процедура

1. Сварете месото с джинджифил и подправете с рибен сос, след което го отцедете и оставете да се охлади след варенето.

2. Сложете нудлите да се варят за около 2 - 3 минути.

3. Отцедете сварените нудли и ги оставете да се накисне в студена вода.

4. Нарежете зеленчуците на фини конци и леко ги посолете, за да се освободят от водата.

5. Нарежете месото на ситни парчета, отцедете нудлите и ги смесете с месото, подправете с рибен сос, кориандър, сок от лайм и лют червен пипер. Можете да добавите и соев сос.

6. Накиснете оризовата хартия в хладка вода за няколко секунди и я поставете върху чиния.

7. Поставете подправените нудли и зеленчуци на дъното, сгънете краищата и завийте на руло.

8. Оставете рулцата да изсъхнат за известно време и след това сервирайте със сладък чили сос, към който можете да нарежете няколко листа мента.

Може да се мие в съдомиялна машина: да

Допълнителни параметри

Марка:de Buyer
Категории: Японски ножове
Тегло: 0.26 kg
Цвят: Сребърен
Материал: Стомана
Размери: 17 cm
Дължина на острието: 17 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: De Buyer Fiber Carbon
Производител: de Buyer
Код на продукта:DB428117
EAN:3011244281176

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Отзиви

Мнения на клиенти

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Снимки и видео

Аксесоари

Точило за ножове TRIUM  Diamond Cams For de Buyer
189 лв
DB429002
Магнитна лента за ножове MAGNETO 27,5 cм, за 8 ножа, Eva Solo
118 лв
ES229780
Блок за ножове ANGLED, черен, Eva Solo
196 лв
ES515290
Дъска за рязане, 45 x 30 см, кафяв, бамбук, WMF
71 лв
WM1886889990
Дъска за рязане, 36 x 23 см, кафяв, дърво, Continenta
57 лв
CONT4811
Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
229 лв
DB428017
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
229 лв
DB428121
Нож за рязане FK2 9 cм, de Buyer
121 лв
DB428209
Нож за филетиране FK2 18 см, de Buyer
179 лв
DB428318
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
199 лв
DB428626
Нож Сантоку FK2 16 см, de Buyer
Outlet –30 %
105 лв
150 лв
DB428716

Подобни продукти

Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
375 лв
WM1756536411
Комплект тенджери FLOW, 5бр., Zwilling
598 лв
ZW66920005
Тиган за пържене MINERAL B 28 см, стомана, de Buyer DB561028

Други клиенти също са закупили

Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
Уок PROFIRESIST 28 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
375 лв
WM1756536411
Комплект тенджери FLOW, 5бр., Zwilling
598 лв
ZW66920005
Тиган за пържене MINERAL B 28 см, стомана, de Buyer DB561028
91.60%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.