Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 9 см, Miyabi
Code: MB34372091Related products
Product detailed description
"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."
Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач
Изключително острият японски малък нож SHOTOH с тънко, но издръжливо късо острие е идеален за почистване, белене и рязане на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие този нож е и идеалният инструмент за нарязване на месо на шишчета. Късото острие и удобната дръжка позволяват прецизно водене на разрезите. SHOTOH е един от най-популярните и разпространени ножове в Япония.
Спецификации: дължина на острието 9 см, дължина на дръжката 11,3 см, тегло 0,071 кг
Серията ножове MIYABI 5000MCD съчетава перфектна функционалност, ергономичност и уникален дизайн. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от микрокарбид MC63 с прахово покритие е обвито от 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която прави всеки нож оригинален, с уникален флорален десен дамасцена. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във V-образна форма под ъгъл от 19°. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказало ефективността си в продължение на стотици години в работата на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в храната. Класическата дръжка в D-образна форма е изработена от брезата Masur. Текстурата и шарките на дървото са уникални за всяко изделие. Използваният материал напълно символизира японското уважение към природата. Изисканата декорация на дръжката води началото си от детайлите в азиатския стил - основата от неръждаема стомана с лого, декоративният щифт с мозаечна текстура и червената линия носят богато естетическо изживяване.
- Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
- Твърдост 63 по Рокуел
- CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
- 101 слоя стомана
- Дизайн дамасцена (флорален)
- Автентична, тясна японска форма
- V-образен клиновиден разрез
- Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
- Острие Katana
- Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
- Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
- Перфектен баланс за удобна работа с ножа
- Основа от неръждаема стомана с лого
- Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
- Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.
Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.
Препоръки и поддръжка:
- Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
- Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
- Избягвайте да огъвате ножа
- За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
- Защита на острието от удар
- Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
- За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
- Съхранявайте ножа на безопасно място
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.39 kg |
Размери: | 9 cm |
Дължина на острието: | 9 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | MIYABI 5000MCD |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Производител: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!