Решетка за палачинки - 5 причини да имате такава у дома

Наистина ли е необходимо да имаме специален тиган за палачинки или можем да се задоволим с универсален? Този въпрос очевидно притеснява много любители на палачинките. В нашето ръководство ще се опитаме да разрешим тази дилема и същевременно ще ви посъветваме как да изберете идеалния за вашите нужди тиган. Така че домашно приготвените палачинки да са винаги вкусни!


5 ПРИЧИНИ ДА ИМАТЕ ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ У ДОМА

  1. Перфектна форма с ниски ръбове за лесно изсипване на тестото и обръщане на палачинките.
  2. Универсална употреба - може да се използва и за омлети, картофени палачинки или палачинки.
  3. Ергономична дръжка за удобно държане и обръщане на палачинките.
  4. Незалепваща повърхност за тънки палачинки без изгаряне и разкъсване.
  5. Тежко метално дъно за оптимално провеждане на топлината и равномерно изпичане.

Обикновените тигани с високи ръбове не са подходящи за приготвяне на палачинки. Лесната работа с тестото, умелото обръщане и най-вече равномерно приготвените палачинки като в ресторант са основните причини за закупуването на специален тиган за палачинки. Инвестицията ще ви се върне многократно.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НЯКОЛКО КЛЮЧОВИ ФАКТОРА, ПРЕДИ ДА ИЗБЕРЕТЕ

  • Съвместимост с готварския плот - дали е подходящ за газов, електрически, керамичен или индукционен котлон.
  • Незалепваща повърхност - това е абсолютно задължително, когато приготвяте палачинки, за да не се разкъсат на тигана.
  • Материал - Избирайте измежду доказани материали като стомана (желязо), титан и качествени тигани с алуминиева сърцевина и трайна незалепваща повърхност.
  • Размер - изберете според уменията си и броя на порциите (най-популярният размер е 24-30 см)
  • Височината на тигана - оптималната височина на страните е 2 - 10 мм
  • Дръжка - дълъг, удобен и изолиран, за да се захваща за тигана дори когато е горещ.

При избора накачествени тигани за палачинки изборът на подходящ материал играе ключова роля. Всеки материал има специфични свойства, които ще се отразят на работата на тигана. Нека да поговорим за материали като стомана, титан и алуминий.

Ocelové pánve na palačinky

Стоманени тигани за палачинки

Стоманен тиган за палачинки - класически и издръжлив избор с отлична топлопроводимост, който ще ви служи цял живот.

Titanové pánve na palačinky

Титаниеви тигани за палачинки

Титаниев тиган за палачинки - лек, с висока издръжливост и лесна поддръжка благодарение на незалепващата повърхност.

Hliníkové pánve na palačinky

Алуминиеви тигани за палачинки

Алуминиев тиган за палачинки - лек, с бързо повишаване на температурата и добра топлопроводимост.



Ocelové pánve na palačinky

Стоманени тигани за палачинки

Стоманените тигани (както и железните) са класически и доказан избор за приготвяне на вкусни палачинки. Стоманата е здрав и издръжлив материал, който осигурява стабилност и дълготрайност. Той акумулира добре топлината и я разпределя равномерно по целия тиган. Един качествен стоманен тиган може да ви служи цял живот. Като изпичате тигана и го използвате редовно, тиганът става естествено незалепващо покритие и свойствата му се подобряват още повече. Инвестицията в стоманен тиган за палачинки определено си заслужава.

Стоманени тигани за палачинки

Предимства и недостатъци на стоманените тигани за палачинки

Ползи

  • Висока здравина и издръжливост - може да издържи на груба работа.
  • Без PFOA, без PTFE или други вредни химикали.
  • Естествено незалепващо покритие (след изгаряне) и свойствата се подобряват при употреба.
  • Подходящ за индукция - може да се използва на индукционен плот.
  • Отлична топлопроводимост за равномерно разпределение на топлината.
  • Здрава конструкция, дълъг експлоатационен живот.

Недостатъци

  • Податливост на ръждясване, изисква внимателно изсушаване.
  • Не може да се мие в съдомиялна машина.

Титаниеви тигани за палачинки

Титановите тигани, както и стоманените, са най-добрият избор за палачинки като за готвач. Титанът е здрав, лек и отлично отвежда топлината. Титановите тигани се загряват бързо и поддържат точна температура за перфектни резултати. Предимството им е и лесната поддръжка и почистване. С този материал определено няма да сгрешите.

Титаниеви тигани за палачинки

Titanové pánve na palačinky

Предимства и недостатъци на титаниевите тигани за палачинки

Ползи

  • Висока устойчивост на надраскване и деформация - титанът е много твърд материал.
  • Лесна поддръжка благодарение на висококачествената незалепваща повърхност.
  • Приемливо тегло , което позволява лесна работа.
  • Модерен дизайн - титаниевите тигани изглеждат стилно.

Недостатъци

  • По-висока покупна цена от други материали.
  • По-лоша топлопроводимост от стоманата или чугуна.

Hliníkové pánve na palačinky

Алуминиеви тигани за палачинки

Тиганът се основава на олекотена алуминиева сърцевина, която има изключителни проводими свойства и разпределя перфектно топлината. Въпреки това алуминият не е подходящ за контакт с храна и затова е комбиниран със стомана и незалепващо покритие на повърхността. Резултатът е тиган, който отлично провежда топлината, така че палачинките се изпичат равномерно, като същевременно има незалепваща повърхност за лесно боравене.

Алуминиеви тигани за палачинки

Предимства и недостатъци на алуминиевите тигани за палачинки

Ползи

  • Равномерно разпределение на топлината в цялата област.
  • Ниско тегло за по-лесна работа.
  • Бързо повишаване на температурата, по-кратко предварително загряване.
  • Подходящ за индукция - може да се използва на индукционен котлон.
  • Достъпност - принадлежи към по-евтините видове тигани.

Недостатъци

  • Податливост на надраскване незалепваща повърхност - Изключение правят качествените закалени сплави.
  • Дъното на по-евтините и по-тънки модели има тенденция да провисва с течение на времето. Възможно е палачинките да не се изпекат равномерно.

Търсите подходящия тиган, в който бързо и лесно да приготвите златисти палачинки? Ще ви кажем какво да търсите, когато избирате подходящия за вашата кухня.

3.1 Изберете тиган за палачинки с незалепваща повърхност

За да приготвите вкусни и добре изглеждащи палачинки, е важно да изберете подходящ тиган с висококачествена незалепваща повърхност. Препоръчителните видове са:

  • Стоманени и железни тигани с незалепваща повърхност са много устойчиви на високи температури и надраскване от метални прибори. Няма нужда да се притеснявате за повреди по повърхността. Важно е обаче да се спомене, че стоманените тигани стават незалепващи след първото изпичане. Колкото по-дълго ги използвате, толкова по-добри свойства придобиват. Въпреки това те не могат да се мият в съдомиялна машина.
  • Титаниеви тигани с незалепваща повърхност са стабилни и запазват формата си дори при високи температури. Повърхността е устойчива на надраскване от метални инструменти.
  • Алуминиеви тигани с незалепваща повърхност съчетават олекотена алуминиева сърцевина, която благодарение на изключителните си проводими свойства разпределя перфектно топлината. Въпреки риска от надраскване на незалепващата повърхност при по-евтините модели и възможното изкривяване на дъното на тигана, той все пак е добър избор за постигане на златисти и равномерно приготвени палачинки.
Vybírejte pánev na palačinky s nepřilnavým povrchem

Zvolte velikost pánve na palačinky podle počtu strávníků

3.2 Зависи от това колко големи палачинки обичате... и внимавайте, по-голям тиган ще изисква повече умения.

Когато избирате тиган за палачинки, е добре да вземете предвид размера на тигана.

  • По-малки тигани: с диаметър около 24 см са подходящи за приготвяне на палачинки за 1-2 души.
  • Централен басейн: с размер около 26, 27, 28 см е идеален за 2-3 души.
  • Големи тигани: на размери 30 см и е по-подходящ за цялото семейство или за по-голяма компания.

Така че ако приготвяте палачинки само за няколко души, по-малък тиган е достатъчен. За повече хора вземете по-голям модел, за да не прекарвате цяла вечност пред печката.


3.3. Проверете съвместимостта с готварския плот, особено за индукционни тигани

  • Повечето тигани се адаптират към различни котлони - газови, електрически, керамични.
  • Внимание, не всички модели работят при индукция. Леките алуминиеви тигани не са достатъчни за индукция, освен ако нямат поне дъно от феромагнитен материал, т.е. неръждаема стомана, чугун, емайлиран метал и т.н.
  • Затова при покупка проверете материала, за да избегнете ненужни инвестиции.
Ověřte si kompatibilitu s varnou deskou, zejména u pánve na indukci

Най-добрите тигани за палачинки според отзивите на клиентите

Връх Кулина

Проверете пригодността на съда за готвене с магнит - ако той залепва, индукционният тиган ще работи. Доброкачествените тигани с незалепващо покритие са идеалният избор за осигуряване на безпроблемно готвене на палачинки на индукционен плот. В нашата гама ще намерите подходящи модели за всички видове котлони.

Тествали сме десетки модели на водещи производители и можете да сте сигурни, че сме избрали най-добрите. Разгледайте нашата гама, например от de Buyer или WOLL.


Pánve na palačinky de Buyer

Тигани за палачинки de Buyer

Френската марка de Buyer произвежда наистина висококачествени стоманени (и железни) тигани за палачинки, които са популярни с изключителните си свойства. Благодарение на отличната си топлопроводимост те се нагряват бързо и след това разпределят топлината равномерно по цялата повърхност. По този начин палачинките се приготвят идеално златисти, без студени или загорели места. Тиганите de Buyer са и много издръжливи и могат да издържат на честа употреба.

Тигани за палачинки de Buyer


Тигани за палачинки WOLL

Немската премиум марка WOLL предлага титаниеви тигани за палачинки с незалепваща и устойчива на надраскване повърхност от най-високо качество. Благодарение на иновативния материал и изработка топлината се разпределя светкавично по цялата повърхност на тигана. Затова те са подходящи и за индукция. Освен това позволяват икономично готвене с минимално количество олио. Тиганите на WOLL изглеждат модерно и с тях се работи чудесно.

Тигани за палачинки WOLL

Pánve na palačinky WOLL

Класически тигани за палачинки Те са добър избор, но честно казано - кой от нас има времето и търпението да прави палачинки за цялото семейство? Може би е време да се замислите дали да не си вземете помощник като машина за палачинкис която дори начинаещият готвач може да приготви златисти палачинки лесно и бързо.


Palačinkovače

Производители на палачинки

За разлика от класическия тиган, машина за палачинки проектирана специално за бързо и лесно приготвяне на палачинки. Защо да се сдобиете с машина за палачинки?

  • Благодарение на специалната форма и незалепващата повърхност на повърхността за готвене ще постигнете перфектно изпичане и отделяне на палачинките, без да се налага да добавяте много масло.
  • Забравете за безкрайното късане на палачинки.
  • С машината за палачинки можете да приготвите палачинките си от самото начало и да спестите много време и нерви.

Когато избирате правилния модел, обърнете внимание на параметри като мощност, размер на плочата, материал и покритие.. За приготвянето на домашни палачинки препоръчваме например доказаната палачинкова машина LONO на WMF, която се отличава със здрава конструкция, голяма готварска повърхност, шест температурни настройки и лесна поддръжка (готварската повърхност и приборите могат да се мият в съдомиялна машина). Снабдете се с чудесен помощник в кухнята и се сбогувайте с притеснението от изгаряне!

Изберете машина за палачинки

Разпределители за палачинково тесто

Към машината за палачинки и тигана за палачинки може да се добави разстилач за тесто, за да се улесни още повече приготвянето. Опитайте например разпръсквача на тесто за палачинки WMF Profi Plus.

Разпределителите за палачинково тесто са полезни по няколко причини:

  • С помощта на машата за палачинки тестото се разстила равномерно по целия тиган.
  • Разстилането с този инструмент е по-бързо и по-лесно, отколкото с лъжица или шпатула, което значително ускорява приготвянето на палачинки.
  • Независимо дали печете малка или голяма партида палачинки, разстилачът за палачинки гарантира, че всички палачинки са с еднакъв размер и форма.

Изберете разпръсквач за палачинки

Roztírače těsta na palačinky


Връх Кулина

Имате желание за пресни палачинки, палачинки с волско око или картофени палачинки? Всички те се създават лесно с помощта на качествени тиган за палачинки (палачинка).

Нашият съвет
Прочетете Също така
->
Image
Защо да имате тиган и как да изберете правилния?
Прочетете за всички предимства на специалните тигани за палачинки. Кога е полезно да имате такава и как да изберете правилната?
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Защо палачинките залепват за тигана?
Палачинките залепват, ако тиганът няма качествена незалепваща повърхност. Препоръчително е да използвате тиган с незалепващо покритие, за да предотвратите залепването на тестото.
В какво масло да пържим палачинки?
Обикновено се използва слънчогледово или рапично масло. Но за най-добър резултат се препоръчва използването на свинска мас, за да се осигури лесна обработка при обръщането. Тънък слой е достатъчен, за да покрие тигана.
Кога да обърнете палачинка на тигана?
Правилното време за обръщане е, когато краищата на палачинката станат златистокафяви. Преди да обърнете, е препоръчително да проверите дали палачинката е прилепнала към тигана с помощта на флипер.
Какво да правим, ако палачинката се счупи?
Разкъсването на палачинките се получава, когато консистенцията на тестото е неподходяща. Редкото тесто трябва да се сгъсти, като се добави брашно, а гъстото - да се разреди с мляко. Полученото тесто трябва да има консистенцията на гъста сметана.
Какво брашно да сложим в палачинките?
За приготвянето на палачинки се препоръчва използването на обикновено брашно, което ще осигури гладкото разстилане на тестото по тигана. В спешни случаи може да се използва и полугрубо брашно.
Колко гъсто трябва да е тестото за палачинки?
Правилната консистенция на тестото за палачинки трябва да съответства на гъста сметана. Препоръчително е да разреждате тестото с мляко, ако е необходимо, след като е починало. След това то се изсипва равномерно върху горещия тиган.
Трябва ли да си купя уред за приготвяне на палачинки?
Ако искате да приготвяте повече палачинки и имате място в кухнята си за друг уред, отговорът определено е "да". Приготвянето е лесно, бързо и може да се извърши дори от напълно начинаещ.
  • За съвместимост с готварския плот. Особено за индукцията е важно да се избере подходящ основен материал.
  • Незалепваща повърхност изработени от материали като стомана, чугун или титан от доказани производители, включително de Купувач a WOLL.
  • Ниски маржове за лесно обръщане и преместване на готовите палачинки - оптималната височина на страните е 2-10 мм.
  • Удобна дръжкакоито ще бъдат достатъчни устойчиви на високи температури.

Като инвестирате в качествено тигани за палачинки определено няма да объркате нищо. Вземете оборудване, което ще ви служи дълго и надеждно. И преди всичко, наслаждавайте се на тези перфектни неделни закуски!


tmp

Хонза Хайни, главен готвач на училището за готвене Chefparade

Тайната на приготвянето на палачинки се крие в използването на правилния тиган. Да, именно тиганът е от значение! За палачинки определено препоръчвам качествен стоманен тиган. Защо стомана? Стоманеният тиган провежда перфектно топлината и осигурява равномерно изпичане на всяка палачинка. Освен това тя е изключително издръжлива, така че ще ви служи години наред. Разбира се, повърхността също е важна. Не сте почитател на стоманата? Изберете тиган с незалепваща повърхност, но заложете на качеството. Това ще гарантира, че тестото няма да залепне и палачинките ще се обръщат лесно. И накрая, не забравяйте за удобната дръжка! С подходящия тиган приготвянето на палачинки ще бъде истинско удоволствие.

Какво можете да използвате за приготвяне на палачинки: