Машинка за палачинки: защо ви е необходима и как да изберете правилната

Сладки, пухкави, все още горещи палачинки с плодове, кисело мляко, поляти с кленов сироп или голяма порция бита сметана, покрити с канела или ванилова захар... Усещате ли и вие този комфорт сутрин през уикенда? Една подходяща машина за палачинки ще направи приготвянето на тази емблематична закуска много по-лесно. Как да изберете правилния тиган за палачинки и защо той определено не трябва да липсва в кухненския ви арсенал? Няма да сгрешите с нашето ръководство.


1. Защо е необходим специален тиган за палачинки?

5 ПРИЧИНИ ДА СЕ СДОБИЕТЕ С УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПАЛАЧИНКИ

  • В сравнение с приготвянето на палачинки в обикновен тиган палачинките ще бъдат една като друга и лесно можете да приготвите няколко наведнъж.
  • Благодарение на незалепващата повърхност винаги можете да сте сигурни в перфектния резултат без изгаряне.
  • Kulina подбира за вас марки, които използват безопасни за здравето материали, за да насърчат върховното вкусово изживяване и да запазят отличните качества за години напред.
  • Многостранна употреба: не е нужно само да правите палачинки на тигана за палачинки, но можете да го използвате и за перфектни палачинки, картофени палачинки или дори малки омлети.
  • С палачинките с усмихнати лица усмивките на децата ви ще бъдат още по-големи.

Независимо дали имате деца, или искате да си припомните безгрижните си години, тиганът за палачинки е задължителен елемент в кухнята ви. Ако искате да постигнете съвършенство, вместо обикновен тиган за пърженекачествена машина за палачинки гарантира перфектния вид и вкус на приготвените деликатеси, а също така прави готвенето много по-бързо и лесно.





КАКВО ДА ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД, ПРЕДИ ДА СИ КУПИМ ТИГАН ЗА ПЪРЖЕНЕ

  • Вид котлони - готвите ли на газ, керамика или индукция? Уверете се, че тиганът ще се съчетае с вашата готварска печка.
  • Използваните материали - стоманеният тиган ще ви служи години наред, титанът е лек и почти не изисква поддръжка, а алуминият ще стане горещ за нула време.
  • Незалепващо покритие - ако не искате вместо хубави хлебчета да имате парчета разкъсано тесто, винаги избирайте качествен тиган с незалепващо покритие.
  • Размер - можете да избирате от широка гама тигани с различен размер, в които лесно можете да приготвите до седем палачинки наведнъж, като специалитетът са тиганите poffertjes, които ви позволяват да приготвите до 30 мини палачинки наведнъж.

Най-добрите тигани за палачинки според отзивите на клиентите

2. Какъв материал да изберем?

Чугун, титан, стомана или алуминий - невинаги е лесно да се избере правилният материал.направен тиган за пържене. Ето защо е добре да знаете как се различават използваните материали по отношение на техните свойства, за да сте винаги максимално доволни от резултата.


Ocelové pánvičky na lívance

Стоманени тигани за палачинки

Стоманата се отличава най-вече със своята устойчивост и способността си да провежда топлина доста равномерно. При правилна употреба и поддръжка тя щестоманен тиган за палачинки Твоят помощник за цял живот.

Изгорете стоманата правилно преди първата употреба и знайте, че при всяка следваща употреба свойствата на стоманата се подобряват и тиганът придобива естествени незалепващи свойства без добавени химикали за повърхността. Освен това това ви дава още една чудесна причина да се наслаждавате на греховно добри пържени картофи всеки ден - помагате на тигана си!

Предимства и недостатъци на стоманените ютии за палачинки

Ползи

  • Висока издръжливост и здравина
  • Равномерно провеждане и задържане на топлината
  • Естествено незалепващо покритие, която с времето става все по-добра
  • Подходящ и за индукция - стоманата може да се използва за всякакъв вид котлони
  • Дълъг експлоатационен живот - стоманената тенджера (както доброто вино) не старее, а отлежава

Недостатъци

  • Може да се мие само на ръка, стоманената примка боли
  • В случай на недостатъчна поддръжка може да ръждяса

Алуминиеви форми за палачинки

Масивните алуминиеви тигани за палачинки имат отлични проводящи свойства, загряват бързо и провеждат добре топлината точно там, където ви е необходима.

Но тъй като алуминият сам по себе си не се разбира добре с храната, алуминиевите тигани са снабдени с незалепващ горен слой, за да не бъде обръщането на палачинките кошмар. Алуминиеви форми за палачинки също са леки и лесни за употреба.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Предимства и недостатъци на алуминиевите тигани

Ползи

  • Ниско тегло - удобство при работа
  • Подходящ и за индукция - може да се използва при индукционни котлони
  • Равномерна топлопроводимост в цялата област
  • По-кратко време за загряване - алуминият е готов за действие в даден момент
  • По-достъпни цени в сравнение с други материали

Недостатъци

  • По-голяма податливост на надраскване незалепващи слоеве
  • Евтините модели могат да поевтинеят с течение на времето.да се деформира и огъва


Litinové pánve na lívance

Чугунени тигани за палачинки

Чугунените съдове за готвене ще се превърнат в безсмъртна част от всяка добра кухня. Той е тежък, солиден и може да издържи без проблеми дори на наистина екстремни условия.

Можете да използвате чугунения тиган на газ, електричество и индукция и дори не е нужно да се притеснявате, че ще го поставите на открит огън или скара. А ако някой ден случайно преядете с палачинки (на което не разчитаме), можете дори да използвате чугунения тиган за необходима самозащита или като фитнес инструмент.

Предимства и недостатъци на чугунените тигани за палачинки

Ползи

  • Ще се запази за поколения напред- чугунът е почти неразрушим
  • Отлични термични свойства - топлината издържа дълго време, а благодарение на дебелите стени и дъно тя се отвежда напълно равномерно
  • Частично незалепващо покритие - необходимо е малко количество мазнина, но при употреба незалепващата способност леко се увеличава

Недостатъци

  • Склонност към ръждясване - чугунът не е приятел на водата, затова се уверете, че сте го подсушили веднага и не го мийте в съдомиялна машина.
  • По-високо тегло - с ръка на сърцето, няма да е като да си играете с лист хартия


3. Основни критерии за избор на машина за палачинки

Добре, вече може би се досещате, че машината за палачинки заслужава място в кухнята ви. Какви са златните правила, които трябва да следвате при избора на такава?


3.1 Незалепване!

Разкъсани палачинки и загорели парченца тесто? Неприемливо! Купувате си специален тиган, само за да можете да постигнете резултата. идеално кръгли, пухкави палачинки. Не подценявайте изискванията си и потърсете тиган, който няма да развали усилията ви за готвене.

  • Както казахме по-горе, стоманеният тиган ще придобие естествена незалепваща повърхност след правилно изпичане и всяка следваща употреба.
  • Ако не искате да чакате, можете да изберете качествен тиган за палачинки, изработен от алуминий с незалепващо покритие, което гарантира резултат без загар, но е по-податливо на надраскване.
  • От друга страна, чугуненият тиган ще издържи поколения наред, но незалепващите му свойства често трябва да се подсилват с малко мазнина.

Nepřilnavost

Нашият съвет:
"Не драскай" или прибори за чувствително готвене
->
Image
Кухненски прибори за всички повърхности
Изберете от широка гама силиконови, пластмасови и дървени тигани за готвене, черпаци, шпатули или шпатули, които няма да повредят повърхността на новия ви тиган!

Висококачествени обръщачи и шпатули

Na velikosti záleží

3.2 Размерът има значение!

Например, можете да приготвите 3 по-големи палачинки, 7 по-малки или дори 30 миниатюрни в тигана! От вас зависи какъв размер ще предпочетете.

Но какво ще кажем, консумацията на тесто на тиган и цялостното "богатство" в чинията са плюс или минус подобни и става дума по-скоро за естетическо и чисто субективно впечатление. И не на последно място, става въпрос за това колко нетърпеливи посетители ще се насладят на своята порция.

3.3 Готвите ли на газ, електричество или индукционно? Уверете се, че фритюрникът е подходящ за вашия котлон!

  • Не всеки тиган е подходящ за индукция, затова бъдете внимателни и избирайте тигани от феромагнитен материал - неръждаема стомана, чугун, стомана и др.
  • Освен за индукционните котлони, не е нужно да се притеснявате толкова много, повечето палачинкоизготвители могат да работят с газови, керамични и електрически котлони.

Elektřina nebo indukce?

Една добра палачинка е достатъчна: заложете на надеждни марки

На пазара има безброй производители на кухненско оборудване и много от тях предлагат тиган за пържене. Различните марки се различават не само по цена, но и по качество. Ако търсите оборудване, което ще можете да ползвате години наред, очаквайте малко по-висока цена, но тиганът за палачинки ще ви възнагради с ненадмината издръжливост. В Kulina избираме доказани марки, които сами купуваме и използваме.

Image
Но!
Тиган за палачинки или решетка за палачинки?

Ако не се придържате към идеалната форма на палачинката или ако предпочитате тънки палачинки и само от време на време си позволявате палачинки с мая, опитайте се да потърсите решетка за палачинки.

Специалните тигани за палачинки нямат разцепено дъно, така че позволяват да се приготвят големи палачинки и омлети. Въпреки това можете да приготвяте и по-малки палачинки на тях, въпреки че трябва да вземете предвид, че формата често няма да е правилна и тестото може да се разтече от парчетата, когато приготвяте няколко палачинки наведнъж.

Така или иначе, нито един от тези специални тигани няма да бъде изгубен в кухнята. Нашето подробно ръководство ще ви помогне да си купите тиган за палачинки.

Нашият съвет
Прочетете също
->
Image
Грил за палачинки - експертен съветник
Ако искате да опитате тънки френски палачинки наред с палачинките, не бива да пропускате специална решетка за палачинки в кухнята си. Какво да търсите, когато избирате такава?
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Често задавани въпроси, когато мечтаете за палачинки
Каква е разликата между палачинка и палачинка?
Палачинката е тънка, по-голяма палачинка, направена от тесто, състоящо се от брашно, мляко и яйца. Палачинката е с по-малък диаметър и по-пухкава от палачинката, което се дължи на използването на мая или бакпулвер.
От какъв вид брашно се приготвят палачинките?
Можете да използвате както обикновено, така и полугрубо брашно, подходящо е и ечемичното брашно. Тестото, приготвено от обикновеното и ечемичното брашно, се разстила по-добре, докато полугрубото брашно е по-малко бучкаво.
Как да направим палачинки без мая?
Обещавали ли сте на близките си палачинки за закуска, но алармата в неделя се е провалила и нямате време за тесто за палачинки с мая? Няма значение, използвайте бакпулвер. Той има познатия вкус на мая, но той лесно се премахва, ако замените част от млякото в тестото с ферментирал млечен продукт - например кисело мляко или кефир.
Защо палачинките изгарят?
Ако фритата залепне за дъното на тигана, можете да добавите малко мазнина към тестото (масло или слънчогледово, рапично или кокосово масло са подходящи). Дори и най-доброто тесто обаче няма да направи чудеса, ако не разполагате с подходящ тиган за палачинки с незалепваща повърхност и идеално плоско дъно.
Кога да обърнете палачинките?
Правилното време за обръщане на фритата е, когато повърхността на тестото изглежда леко надута и започнат да се образуват малки мехурчета.


Окончателно обобщение

Сутрин можете да поглезите себе си или цялото семейство с палачинки (не само).

  • За да сте сигурни, че този деликатес никога няма да ви разочарова и няма да ви се налага да вършите много работа, се снабдете с тиган за палачинки, към който тестото няма да залепне. Изберете тигани, изработени от алуминий, стомана или чугун.
  • Не забравяйте за съвместимостта с вашия котлон, особено ако готвите на индукция.
  • Що се отнася до размера, изберете чисто в зависимост от предпочитанията ви и броя на вечерящите.