Wüsthof
Wüsthof – семеен бизнес от 1814 г.
Йохан Абрахам Вюстхоф основава „Shears Factory, Steel and Iron Works" през 1814 г. Благодарение на тримата му сина, компанията расте и придобива все по-голямо признание през годините, а един от тях - Едуард Вюстхоф - в крайна сметка поема фабриката и разширява продуктовата гама, за да включи 1200 модела на различни ръчно изработени джобни ножове, ножове за хляб, зеленчуци и месарски ножове. В същото време другият брат Робърт Вюстхоф - заминава за Америка, където в крайна сметка успява да установи нови бизнес отношения, които донасят първокласните остриета на семейство Вюстхоф в САЩ. Междувременно братята му в Германия се възползват от процеса на индустриализация и купуват парна машина, разширявайки производството и подавайки заявления за патенти, както и за емблематичното лого на тризъбеца.
Днес компанията все още остава в семейни ръце и вече седмото поколение членове на семейството, братовчедите Виола и Харалд Вюстхоф, управляват компанията, която се превръща в един от най-иновативните производители на ножове в света.
Какви ножове използва Гордън Рамзи?
Качеството на ножовете се доказва не само от мястото, на тяхното производство - Солинген, Германия, наречен ,,Градът на остриетата", но и също от най-известните готвачи.& nbsp;Гордън Рамзи използва ножове Wüsthof в онлайн курса си за готвене и според него най-важните ножове, които трябва да имате в кухнята са:
- кухненски ножовеза насичане и кълцане.
- Нож за белене и рязане на малки зеленчуци и плодове
- Нож за обезкостяванес гъвкаво острие за рязане на месо и кости
- Назъбен или нож за хляб
и всичко това може да бъде намерено в офертите на Wüsthof.
Wüsthof - мисия и визия
Идеята на марката Wüsthof винаги е била една и съща - да усъвършенства най-важното: висококачествени, ковани ножове за домашна и професионална употреба.& nbsp;
Целта на компанията е да предложи на любителите на храната, ентусиастите в готвенето и готвачите по цялия свят изключително остри, висококачествени ножове, които са красиви, функционални и в същото време перфектно балансирани.
Емблематични продукти и изключителни характеристики
Една от най-продаваните серии ножове Wüsthof е вече емблематичната серия Classic, която включва:
- кухненски ножове
- ножове santoku
- ножове за хляб
- ножове за шунка
- ножове за белене
- ножове за сьомга
- ножове за нарязване
- ножове за пържоли
Всички тези ножове - подобно на всички останали от офертата на компанията - се произвеждат в Солинген, Германия. Това е регион, известен като града на остриетата и столица на перфектния нож, в който работят най-квалифицираните майстори на ножове в света. Местоположението гарантира, че остриетата на Wüsthof са наистина необикновени.
В допълнение към ножовете, Wüsthof предлага на своите клиенти дъски за рязане (подходящи за остриетата на ножовете), точила за ножове(електрически, диамантени и керамични точила), кутии за готварски пособия, калъфи за ножове, вилици за месо, блокове за съхранение на ножове и магнитни или дървени стойки за ножове.