243 items total
Прибори за готвене INGENIO, комплект 4 бр., Tefal TEFK206S414
Лъжица за спагети NUOVA, WMF
39 лв
WM1291726040
Лъжица за сервиране PRO 32 см, Zwilling
64 лв
ZW37160029
Черпак за супа PROFI PLUS 9 cм, WMF
54 лв
WM1871016030
Четка за сладкиши PROFI PLUS, силикон, WMF
43 лв
WM1874986030
Лъжица за сладолед PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871416030
Преса за картофено пюре PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871386030
Лъжица с цедка PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871976030
Шпатула за печене 25 см, силикон, de Buyer DB474024N
Бъркалка PROFI PLUS 20 cм, WMF
Бъркалка PROFI PLUS 20 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
39 лв
WM1871136030
Бъркалка PROFI PLUS 25 cм, WMF
Бъркалка PROFI PLUS 25 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
43 лв
WM1871146030
Бъркалка PROFI PLUS 27 cм, WMF
54 лв
WM1872316030
Лъжица с цедка PROFI PLUS 11 cм, WMF
54 лв
WM1871026030
Лъжица за спагети PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871086030
Шпатула за печене PROFI PLUS 28 см, WMF
54 лв
WM1871956030
Бъркалка PROFI PLUS 30 см, WMF
Бъркалка PROFI PLUS 30 см, WMF
На склад (>5 бр.)
50 лв
WM1871156030
Обръщач за палачинки INGENIO, пластмаса, Tefal TEFK2060914
Лъжица за сладолед GOURMET, WMF
43 лв
WM1881746040
Топчеста бъркалка PROFI PLUS 27 см, силикон, WMF WM1873006030
Up
More products

Кухненски прибори - вашите основни кухненски инструменти

Какво представляват кухненските прибори?

Кухненските прибори играят ключова роля в приготвянето на храната и са инструментите, използвани при приготвянето, готвенето и сервирането на храната.

Те са необходими инструменти, които правят приготвянето на храна по-лесно, по-бързо и по-ефективно. Някои от най-често използваните кухненски инструменти са следните:

  • Лъжица за смесване се използва за разбъркване на ястия с гъста текстура, като например тесто.
  • Комплект кухненски прибори който често включва различни лъжици, черпаци, вилици, обръщачи и др.
  • A Turner: Обръщачът се използва за бързо обръщане на хранителни продукти, като омлет, палачинка или парче риба.
  • Лъжица с прорези позволява на течността да се отцежда, което я прави идеална за отцеждане на зеленчуци, за изгребване на храна от яхния или супа
  • С помощта на четка за сладкиши може да намажете храната с маринати, разтопено масло или яйце преди печене.
  • Машинка за картофи се използва за разбиване на меки храни за рецепти като картофено пюре, ябълков сос и пържен боб.
  • Спрейдъри за палачинки се използват за разстилане на тестото в машините за креп.
  • Кухненската шпатула се използва за готвене и печене (разстилане, смесване, обръщане и т.н.)
  • Кухненски черпаци използват се за сервиране на супи, яхнии и други течности.

Има още няколко кухненски инструмента, всеки от които има различно предназначение. Специфичните кулинарни задачи и предпочитанията на готвача ще определят вида на необходимото оборудване.

Какви са материалите, използвани за производството на кухненски прибори?

За направата на кухненски инструменти могат да се използват няколко материала. Изборът зависи от повърхността, върху която искате да ги използвате (повърхността на тигана, тенджерата или купата), но най-типичните материали, използвани за направата на кухненски прибори, са:

  • Пластмаса: Пластмасовите прибори са леки и достъпни. Те могат да се разтопят или деформират, ако са изложени на прекомерна топлина, но са идеални за използване с незалепващи съдове.
  • Неръждаема стомана: Неръждаемата стомана е здрав, устойчив на ръжда и безопасен от хигиенна гледна точка материал. Издръжливостта на неръждаемата стомана я прави идеална за използване с кулинарни уреди с висока температура.
  • Найлон: Найлоновото кухненско оборудване е устойчиво на надраскване и топлина. Те са леки и евтини, но ако са изложени на силна топлина, могат да се разтопят или деформират.
  • Силикон: Този материал е идеален за използване с незалепващи съдове, тъй като е термоустойчив и незалепващ. Със силиконовите кухненски съдове тенджерите и тиганите няма да се надраскат.
  • Дърво: Дървените прибори са безопасни за незалепващи повърхности и няма да надраскат тенджерите и тиганите ви. Те могат да издържат много дълго време при подходяща поддръжка и са устойчиви на топлина.

Можете също така да разгледате нашето ръководство за пазаруване на 10-те основни кухненски принадлежности, за да видите в какви други основни кухненски принадлежности си струва да инвестирате.