Уок тигани

16 items total
Уок MINERAL B 28 см, сребърен, стомана, de Buyer DB3502368
Уок PRO 30 см, Zwilling
Уок PRO 30 см, Zwilling
На склад (>5 бр.)
254 лв
ZW65121300
Уок MINERAL B BOIS 28 см, сребърен, стомана, de Buyer DB3502414
Уок MINERAL B 32 см, сребърен, стомана, de Buyer DB3502369
Уок PRIM'APPETY 36 см, неръждаема стомана, de Buyer DB312236
Уок EDO 34 см, 5,8л, неръждаема стомана, Alessi ALPU308
Уок тиган COOK EAT B9221904 28 cм, Tefal
53 лв
TEFB9221904
Уок тиган INTUITION B8171944 28 см, Tefal
51 лв
TEFB8171944
Уок MINERAL B BOIS 32 см, сребро, стомана, de Buyer DB3502415

Уок тиган – какво е уок тиганът и как изглежда?

Уок тиганът е дълбок тиган с кръгло дъно, използван обикновено в китайската кухня. Формата му го прави перфектен тиган за задушаване на силен огън (техника за бързо пържене на месо или зеленчуци на силен огън, докато разбърквате бързо). Уок тиганът е с форма на купа с тънки стени.Кръглото дъно концентрира топлината, което прави готвенето на храната бързо със сравнително малко мазнина.

Уок тиганите имат дълга дръжка, което ги прави движенията с тях лесни, разклащайки съставките едновременно. Обикновено уок тиганите имат и малка дръжка от другата страна, която улеснява преместването на тигана от готварската печка на кухненския плот или на масата.

За какво се използват уок тиганите? Какво може да готвите в уок тигани?

Ако се чудите дали имате нужда от уок тиган и дали е подходящ само за ястия в китайски стил, искаме да ви уверим, че уникалният дизайн на традиционния уок тиган го прави подходящ и за различни кулинарни задачи като:

  • задушаване на силен огън
  • дълбоко пържене (когато се пържи с много мазнина)
  • задушаване на зеленчуци или морски дарове (когато се използва със специална вложка)
  • варене на храна (ориз и др.) или готвене на супа (когато е напълнена с вода)

Уок тиганът по-добър ли е от обикновения тиган?

Уок тиганите се използват най-много, ако искате да запържите съставките си. Позволява ви постоянно да поставяте храна и съкращава времето за готвене, което концентрира вкуса. Тайната зад приготвянето на храна в уок тиган е високата температура, така че винаги се уверете, че предварително загрявате вашия уок на среден огън, преди да започнете. Уок тиганът предлага по-кратко време за готвене, побира повече храна и ви позволява да приготвяте ястия с малко мазнина, но изисква повече умения от обикновен плосък тиган.

Можем ли да използваме уок тигана на електрическа готварска печка?

Ако искате да използвате уок тигана на електрическа готварска печка, изберете уок тиган с плоско дъно (а не с кръгло дъно, което ще изисква уок пръстен). Все пак трябва да запомните, че уок тиганът с плоско дъно може да надраска стъклената повърхност на печката, така че трябва да внимавате.

В Kulina предлагаме различни видове уок тигани. Повечето от тях имат незалепващи повърхности, а някои дори са закалени с титан (вижте уок тиганите произведени от Woll brand).Някои са подходящи и за индукционни котлони и ако търсите качествен железен уок тиган, изберете уок тиган от de Buyer. Можете също да разгледате най-продаваните уок тигани тук или да прочетете пълното ни ръководство за закупуване на тиган.