Уок тигани

59 items total
Уок 36 см, неръждаема стомана, WMF
Sale
356 лв –20 %
284 лв
WM0753576380
Уок TITANIUM NOWO 36 см, WOLL
Outlet
289 лв –12 %
Уок TITANIUM NOWO 36 см, WOLL
На склад (2 бр.)
253 лв
WL11361N
Уок DIAMOND LITE 30 см, титан, WOLL
Sale
209 лв –29 %
148 лв
WL1030DPS
Уок TITANIUM NOWO 32 см, титан, WOLL
Sale
238 лв –15 %
201 лв
WL1132N
Уок TITANIUM NOWO 36 см, титан, WOLL
Sale
329 лв –25 %
244 лв
WL11361IL
Уок TITANIUM NOWO 36 см, WOLL
Sale
279 лв –32 %
Уок TITANIUM NOWO 36 см, WOLL
На склад (3 бр.)
188 лв
WL1136N
Уок DIAMOND LITE 32 см, титан, WOLL
Sale
219 лв –22 %
169 лв
WL1032DPS
Уок INGENIO UNLIMITED L7637732 26 cм, Tefal
Sale
75 лв –22 %
58 лв
TEFL7637732
Уок DIAMOND LITE 26 см, титан, WOLL
Sale
189 лв –30 %
132 лв
WL1026DPS
Уок MINERAL B 24 см, de Buyer
Sale
123 лв –20 %
Уок MINERAL B 24 см, de Buyer
На склад (1 бр.)
98 лв
DB561824
Up
More products

Уок тиган – какво е уок тиганът и как изглежда?

Уок тиганът е дълбок тиган с кръгло дъно, използван обикновено в китайската кухня. Формата му го прави перфектен тиган за задушаване на силен огън (техника за бързо пържене на месо или зеленчуци на силен огън, докато разбърквате бързо). Уок тиганът е с форма на купа с тънки стени.Кръглото дъно концентрира топлината, което прави готвенето на храната бързо със сравнително малко мазнина.

Уок тиганите имат дълга дръжка, което ги прави движенията с тях лесни, разклащайки съставките едновременно. Обикновено уок тиганите имат и малка дръжка от другата страна, която улеснява преместването на тигана от готварската печка на кухненския плот или на масата.

За какво се използват уок тиганите? Какво може да готвите в уок тигани?

Ако се чудите дали имате нужда от уок тиган и дали е подходящ само за ястия в китайски стил, искаме да ви уверим, че уникалният дизайн на традиционния уок тиган го прави подходящ и за различни кулинарни задачи като:

  • задушаване на силен огън
  • дълбоко пържене (когато се пържи с много мазнина)
  • задушаване на зеленчуци или морски дарове (когато се използва със специална вложка)
  • варене на храна (ориз и др.) или готвене на супа (когато е напълнена с вода)

Уок тиганът по-добър ли е от обикновения тиган?

Уок тиганите се използват най-много, ако искате да запържите съставките си. Позволява ви постоянно да поставяте храна и съкращава времето за готвене, което концентрира вкуса. Тайната зад приготвянето на храна в уок тиган е високата температура, така че винаги се уверете, че предварително загрявате вашия уок на среден огън, преди да започнете. Уок тиганът предлага по-кратко време за готвене, побира повече храна и ви позволява да приготвяте ястия с малко мазнина, но изисква повече умения от обикновен плосък тиган.

Можем ли да използваме уок тигана на електрическа готварска печка?

Ако искате да използвате уок тигана на електрическа готварска печка, изберете уок тиган с плоско дъно (а не с кръгло дъно, което ще изисква уок пръстен). Все пак трябва да запомните, че уок тиганът с плоско дъно може да надраска стъклената повърхност на печката, така че трябва да внимавате.

В Kulina предлагаме различни видове уок тигани. Повечето от тях имат незалепващи повърхности, а някои дори са закалени с титан (вижте уок тиганите произведени от Woll brand).Някои са подходящи и за индукционни котлони и ако търсите качествен железен уок тиган, изберете уок тиган от de Buyer. Можете също да разгледате най-продаваните уок тигани тук или да прочетете пълното ни ръководство за закупуване на тиган.