Уок CARBONE PLUS 36 cм, стомана, de Buyer
Code: DB511435Related products
Product detailed description
Още един от серията качествени тигани от марката de Buyer , която е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци. Същото важи и за стоманените тигани Carbone Plus , които са почти неразрушими, загряват бързо и отлично провеждат топлината. Те се характеризират с дебелина на материала от 2,5 - 3 мм и са подходящи за всички котлони, включително индукционни.
Уокът Carbone Plus е проектиран специално за индукционни котлони и за здравословно готвене, което изисква малко мазнина. Перфектно заоблената стоманена повърхност е устойчива на надраскване и не се деформира. При употреба тиганът ще почернее и повърхността му ще стане незалепваща.
- Висококачествена стомана без химически добавки PTFE и PFOA
- Използваната стомана е 100% естествен материал
- Тигани, подходящи за печене на скара, печене
- Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства
- Устойчивост на надраскване, възможност за използване на метални инструменти
- Отлична топлопроводимост
- Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот
- ВНИМАНИЕ! Може да се използва само със стойката за уок de Buyer Carbone Plus!
Как правилно да използвате стоманени тигани:
Преди първата употреба: Изплакнете тигана с вряла вода и го подсушете добре. Изсипете олиото в тигана на височина около 1 мм и загрейте за около 5 минути. Излейте маслото и избършете тигана с хартиена кърпа. Колкото по-често използвате тигана, толкова по-добри ще бъдат резултатите от готвенето. Колкото по-черна е вътрешната повърхност, толкова по-добри са незалепващите свойства. Не мийте тигана в съдомиялна машина, тъй като той ще загуби незалепващите си свойства и ще корозира.
Процедура на готвене: Загрейте тиганът с малко олио. Когато котлонът е достатъчно горещ, запържете ястието от двете страни. Намалете температурата и допечете при необходимост.
Грижа след употреба: Отстранете остатъците от храна и изплакнете съда с вряла вода. След това веднага избършете с кърпа, за да запазите свойствата на тигана и да предотвратите появата на ръжда.
Почистване и поддръжка: използвайте едрозърнеста морска сол (без вода), поставете я в тиган и я загрейте на висока температура за 1:30 мин. След това избършете с хартиена кухненска кърпа. Едрата морска сол премахва остатъците от изгаряне и нежеланите миризми. След това намажете с масло и съхранявайте на сухо място.
ВНИМАНИЕ! Никога не позволявайте на тигана да се намокри. Ако храната загори, почистете тигана с груба гъба. Не мийте в съдомиялна машина!
Additional parameters
Category: | Уок тигани |
---|---|
Weight: | 1.46 kg |
Материал: | Стомана |
Размери: | 36 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | УОК тиган |
Серия: | de Buyer Carbone Plus |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | de Buyer |
Margin-category: | A |
Be the first who will post an article to this item!