odpocet
1 ден
18 Часове
20 минути
3 секунди
Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
272 продукти общо
Тиган за пържене MINERAL B PRO 28 см, стомана, de Buyer
219 лв
DB568028
Тиган за пържене MINERAL B 28 см, стомана, de Buyer
189 лв
DB561028
Тиган за пържене MINERAL B 12 см, de Buyer
57 лв
DB561212
Тиган с незалепващо покритие PROFI RESIST 24 см, WMF
217 лв
WM1756246411
Универсален тиган MOMENTS, 24 см, виненочервен, чугун, Fissler FS064310241000
Kategory
Дълбок тиган соте PERMADUR PREMIUM 28 см, WMF
256 лв
WM0576484291
Up
Още продукти

Тигани – кои са най-хубавите тигани за пържене?

Тиганите трябва да присъстват във всяка кухня. Най-често срещаните видове тигани са алуминиеви, неръждаеми, медни или чугунени тигани. Всеки от материалите има свои собствени характеристики и предимства, за които можете да прочетете по-долу или в нашето пълно ръководство за тигани тук. Можете също да разгледате нашите най-продавани тигани тук и да видите какво са избрали другите клиенти за себе си.

Кои са най-добрите тигани и за каква храна са подходящи?

  • тигани от неръждаема стомана:за почти всички видове храни, които искате да изпържите или запечете, те са практически неразрушими и материалът предлага превъзходно разпределение на топлината
  • алуминиевите тигани са най-добри за запичане на отделни порции месо, пържоли, бургери или пържене на яйца. Алуминиевите тигани са леки и много добри в разпределението на топлината, но не забравяйте, че те не задържат топлината особено добре, така че когато добавите храна в горещия тиган, температурата ще варира
  • чугунените тигани са най-добрите за пържоли, но и за пържене и запичане на различни видове храни. Все пак трябва да запомните да не ги използвате за храни като домати и други киселинни съставки, деликатна риба, яйца или лепкави десерти
  • медните тигани се загряват и охлаждат бързо, изглеждат красиво и са чудесна декорация на всяка кухня, те са идеални за готвене на храни, които изискват постоянна топлина и прецизен контрол на температурата (за риба, сосове или сладки като крем карамел), но трябва не се използва с киселинни съставки като лимонов сок, вино или домати

Купуването на правилния тиган зависи и от това какъв вид храна обикновено пържите, какъв вид готварска печка използвате и за колко хора обикновено готвите.

Добри ли са тиганите с незалепващо покритие за пържене и защо професионалните готвачи ги мразят?

Тиганите с незалепващо покритие са много удобни и лесни за използване и много хора обичат да ги използват за всякакви кулинарни задачи, включително пържене, запичане или задушаване. Все пак трябва да знаете, че те обикновено са много деликатни и е лесно да унищожите незалепващото им покритие, като използвате неподходящи кухненски прибори или твърде силни, абразивни химикали. Това е и причината професионалните готвачи да не ги използват в професионални кухни или в ресторанти, където постоянно се използват тигани.

Все пак тиганите с незалепващо покритие са страхотни инструменти за използване у дома, а комбинацията от неръждаема стомана и функция с незалепващо покритие е идеална за всички видове домашни готвачи, включително напълно начинаещи. Използвайте вашите тигани с незалепващо покритие, особено за ястия с яйца, зеленчуци, птици и деликатна риба.

Колко често трябва да сменяте тиганите с незалепващо покритие?

Според някои общи правила трябва да ги сменяте приблизително на всеки пет години, но трябва да поглеждате тигана си от време на време и ако забележите, че е изкривен, надраскан или обезцветен, трябва незабавно да спрете да го използвате.

Кои тигани са най-добри?

В Kulina ще намерите много надеждни и качествени тигани от известни производители като например Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Изборът зависи от това какъв материал предпочитате и колко пари искате да инвестирате във вашия тиган. ИзберетеTefalако търсите евтин тиган с незалепващо покритие или изберете de Buyer ако можете да си позволите първокласен тиган от легендарен френски производител.

Как да се грижим за нашите тигани?

Ако сте инвестирали пари в качествен тиган, трябва да се грижите за него по подходящ начин, който да ви осигури дълго и здравословно използване. Как да поддържате своя тиган? Следвайте тези прости правила, за да се наслаждавате на тиганите си дълго време:

  • използвайте само силиконови прибори върху вашите тигани с незалепващо покритие,
  • винаги мийте тиганите си на ръка, не използвайте силни препарати или ексфолианти,
  • изсушавайте тиганите веднага след измиването им,
  • избягвайте големи температурни промени (никога не поставяйте горещ тиган под студена вода),
  • опитайте се да избягвате кисели храни и аерозолни спрейове за готвене,
  • намажете тигана си с тънък слой олио, след като го изсушите,
  • съхранявайте вашите тигани правилно
91.55%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.