odpocet
1 ден
18 Часове
28 минути
27 секунди

Точила за ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
47 продукти общо
Точило за ножове, F.Dick
254 лв
FDCK9009200
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
63 лв
DNGR6971496038317
Заточващ прът 26 см, Wüsthof
72 лв
WU4473
Камък за заточване 2000/5000, Dellinger
67 лв
DNGRRIRW252
Камък за заточване #1000, Miyabi
247 лв
MB34536002
Точило за ножове V-EDGE, Zwilling
155 лв
ZW32605000
Камък за заточване 3000/8000, Zwilling
292 лв
ZW32505300
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
78 лв
DNGR6971496038270
Точило за ножове GOURMET, WMF
77 лв
WM1876516030
Заточващ прът DARKNITRO 30 см, кафяв, F.DICK
366 лв
FDCK71103302
Точило за ножове TWINSHARP SELECT, Zwilling
102 лв
ZW32601000
Kategory
Точило за ножове GOURMET, WMF
47 лв
WM1880276270
Точило за ножове GOURMET, 2 степени, WMF
89 лв
WM1874376030
Камък за заточване 240/1000 RISAM, Dellinger
51 лв
DNGR6971496038324
Камък за заточване 3000/8000 RISAM, Dellinger
86 лв
DNGRRIRW001
Камък за заточване 240/1000 RISAM, голям, Dellinger
63 лв
DNGR6971496038485
Заточващ прът 23 cм, WMF
144 лв
WM1880226030
Точило за ножове ROUTE, сгъваемо, Joseph Joseph
54 лв
JS10048
Камък за заточване 400/1000 RISAM, Dellinger
55 лв
DNGR6971496038294
Точило за японски ножове, Miyabi
180 лв
MB34536007
Заточващ прът 23 см, керамика, Zwilling
120 лв
ZW32513231
Точило за ножове, неръждаема стомана, WMF
128 лв
WM1874436030
Заточващ прът 26 см, диамант, Zwilling
151 лв
ZW32520261
Up
Още продукти

Острилки за ножове - задължителна част от всяка кухня

Имам ли нужда от точило за ножове?

Точилките за ножове са абсолютно задължителни, ако инвестирате в качествени кухненски ножове и ако очаквате тяхната отлична работа. Дори най-добрият нож няма да бъде ефективен, ако не го заточвате редовно, а редовното заточване на ножовете е едно от основните правила за тяхната поддръжка. Очевидно е, че можете да занесете ножовете си на специалист, но ако готвите много и използвате Нож на готвача, Нож Сантоку или нож за хляб в ежедневието трябва да заточвате ножовете си дори на всеки две седмици, което прави покупката на собствена точило за ножове разумен избор.

Какви са различните видове точила за ножове?

Има различни видове точила за ножове и можете да ги намерите в Kulina (моля, разгледайте нашите най-продавани точила за ножове тук, преди да вземете решение). Изборът зависи от вида на ножа, скосяването му (формата на острието) и начина, по който искате да подходите към процеса на заточване (ръчно или електрическо). Основните видове точила за ножове са:

  • точилни камъни (много професионалисти смятат, че точилните камъни са най-добрият начин за заточване на ножове, тъй като можете да заточвате ножовете си под всякакъв ъгъл),
  • електрически точила,
  • ръчни точила,
  • стомани за заточване/закаляване, използвани за заточване на острие на нож, леко заточване. Те са изработени от стомана, от керамика или имат диамантено покритие.
  • точила за назъбени ножове, предназначени за ножове с назъбени остриета

Как се заточва нож с помощта на шлифовъчен камък?

Много хора вярват, че заточването на ножовете с шлифовъчен камък води до по-остро острие на ножа в сравнение с други методи. Ако решите да закупите камък за заточване , първо трябва да прочетете инструкциите, предоставени от производителя, но общият процес е следният:

  • потопете и накиснете шлифовъчния си камък във вода
  • наклонете ножа под правилния ъгъл откъм грубата страна
  • прокарайте ножа нагоре и надолу по камъка с плавни движения, като се уверите, че покривате цялото острие и двете му страни (ако ножът е двойно скосен)
  • обърнете камъка на другата страна и повторете процеса
  • измийте и подсушете ножа, когато приключите

Как се заточва нож с заточващ прът?

Ако искате да използвате стоманен прът, спазвайте следните правила, но винаги първо проверявайте инструкциите на производителя:

  • дръжте дръжката на ножа в доминиращата си ръка, а пръчката - в другата, като и двете са насочени вертикално
  • разположете петата на острието върху стоманата на около 2 см от горната част на стоманата, като създадете V-образна форма (приблизително под ъгъл 15-20 градуса)
  • издърпайте ножа надолу по стоманата към върха на острието 5 до 10 пъти (уверете се, че само ръбът докосва стоманата, а не страната, и движете ножа, а не стоманата)
  • докоснете пръчката със среден натиск и се опитайте да поддържате правилния ъгъл
  • повторете същото и с другата страна на острието (ако ножът е с двойно скосяване)
91.55%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.