Тиган за палачинки DIAMOND LITE PRO 26 см, с дръжка от неръждаема стомана, титан, WOLL
Code: WL2226DLPRelated products
Product detailed description
Важно! Готвенето в съдове за готвене WOLL е като изкуство, което, когато се прави правилно, ще ви възнагради с най-добрите части. Ето защо, моля, прочетете инструкциите на WOLL за правилната им употреба, които можете да намерите в края на това описание. ↓↓↓
Висококачествени тигани с незалепващо покритиеDiamond Lite PRO достойни за професионалисти, ще зарадват всички, които обичат качеството и добрата кухня. Благодарение на специалната си незалепваща повърхност тези здрави титаниеви тигани с дръжки от неръждаема стомана на немската марка WOLL са идеални за здравословно и енергоспестяващо пържене с малко или никаква мазнина .
Предимството на тиганите Diamond Lite PRO е много бърз пренос на топлина и изключително издръжлива, двойно закалена диамантена незалепваща повърхност. Тиганите се отличават с изключително добри незалепващи свойства, освен това са много устойчиви на надраскване. Те са лесни за почистване и издържат на миене в съдомиялна машина или на използване, например, на метал прибори за готвене.
Елегантният дизайн с матирана дръжка от неръждаема стомана е не само красив за гледане, но и много практичен. Опорната част на ергономичните дръжки е вградена в отливката на тигана. Те образуват едно цяло, което осигурява сигурно прилепване. Използваната неръждаема стомана е лесна за почистване, хигиенична, устойчива на удари и хранителни киселини и особено подходяща за печене във фурната. Благодарение на високото качество на изработка и издръжливостта на материалите , тиганите Diamond Lite PRO са подходящи за любители и професионални готвачи.
Серия Diamond Lite PRO
- Титаниеви тигани с най-високо качество за ежедневна и професионална употреба, патентовано производство
- Ръчно отлята, от едно парче за по-висока механична и топлинна устойчивост
- Съчетава майсторство с иновативни технологии
- Здрава, устойчива на размерите, подходяща за професионални готвачи благодарение на качеството си
- Издръжливи дръжки от неръждаема стомана с ергономичен дизайн
- С отвор за окачване, подходящ за печене във фурната
- Изключително устойчива незалепваща повърхност за здравословно готвене без мазнини
- Двойно втвърден, устойчив на надраскване, изработен без PFOA
- Поради високата устойчивост на повърхността може да се използва и метална прибори за готвене
- Издържа на температури до 300 °C, подходящ и за пържене при високи температури
- Изключително бърз топлообмен по цялата повърхност
- Дебелина на дъното около 6 мм Подходящо за всички източници на топлина, с изключение на индукционни
- Спестява до 1/3 енергия в сравнение с традиционните тигани от неръждаема стомана
- Подсилени ръбове за по-добра устойчивост на удар
- Проектиран за лесно изливане без капене
- Много лесен за почистване, подходящ за съдомиялна машина
WOLL професионалните отливки са синоним на първокласно качество. Той се отличава с дълготрайни незалепващи повърхности, изискан дизайн и възможно най-добри резултати при готвене.
Използвани технологии и материали
WOLL професионалните отливки представляват продукти "Made in Germany", произведени с най-високо качество на изработка. Това се следи непрекъснато и по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав , се отливат ръчно, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно леене предотвратява образуването на въздушни джобове, които влошават качеството на материала.
Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността му се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са стабилни по отношение на размерите и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ, двойно втвърден с помощта на диамантени частици - най-твърдия минерал на нашата планета. Заради изключителните си свойства той е защитен с производствена тайна.
Благодарение на специален производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете си, препоръчваме да използвате по-нежни дървени или силиконови прибори.) специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL 's е доказана за здравословно готвене с малко или никаква мазнина. Той е безопасен и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на своята устойчивост на топлина до 300 °C той е подходящ не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Съдовете за готвене Diamond Lite PRO също така издържат много добре на температурни удари и дори могат да се нагряват бързо без използване на мазнина. Благодарение на превъзходните си незалепващи свойства той се почиства много лесно.
Инструкции от WOLL за правилното използване на приборите WOLL
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss се нагряват много бързо, затова е важно да се поддържа правилната температура при пържене.
Когато пържите или печете в мазнина или олио, загрейте добре съдовете WOLL-Profi-Guss:
- Загрейте за кратко празния WOLL-Profi-Guss на най-високата степен. Висококачественото дъно се нагрява много бързо и равномерно.
- Намалете температурата навреме и добавете мазнината или олиото и съставките за печене.
- Направете тест с помощта на тенджера за готвене: за да разберете, че мазнината или олиото са с правилната температура, задръжте сухата дръжка на дървена клечка тенджера за готвене в мазнината. Ако около него се образуват малки мехурчета, значи мазнината е достатъчно гореща. Не трябва да започвате да пушите от мазнината, защото тогава тя започва да гори.
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss са напълно подходящи и за готвене на месо без мазнина, например, благодарение на висококачествената си незалепваща повърхност:
- Когато пържите месо без мазнина, загрейте съда си WOLL-Profi-Guss за около 2 1⁄2 минути на най-високата степен. Проверете дали тиганът е правилно загрят: с мокър пръст капнете няколко капки вода в тигана - ако капките "танцуват" по дъното, тиганът е с подходяща температура; ако изчезнат веднага, WOLL-Profi-Guss вече е твърде горещ.
- Сега можете да намалите консумираната топлина с около една трета.
- Месото трябва да е на стайна температура преди готвене.
- Сега сложете месото в съда WOLL-Profi-Guss - отначало месото леко ще залепне за него.
- Когато леко се отлепи от дъното, обърнете го и го запържете от другата страна.
- След това изпечете или запечете месото, докато достигне предпочитаната от вас степен на готовност. Кърваво: месото не оказва никакво съпротивление при натискане; средно изпечено: леко съпротивление; изпечено: месото почти не се огъва при натискане.
- Оставете месото да почине във фурната при 90 °C за около 5 минути след изпичането.
Additional parameters
Category: | Тигани за палачинки |
---|---|
Weight: | 1.45 kg |
Материал: | Титан |
Размери: | 26 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за миялна машина |
Вид / Тип: | Тиган за палачинки |
Серия: | WOLL Diamond Lite PRO |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | B |
Производител: | WOLL |
Margin-category: | A |
Be the first who will post an article to this item!