Тиган за палачинки TITANIUM NOWO 26 см, за индукция, титан, WOLL
Code: WL226ILRelated products
Product detailed description
Важно! Готвенето в съдове за готвене WOLL е като изкуство, което, когато се прави правилно, ще ви възнагради с най-добрите части. Ето защо, моля, прочетете инструкциите на WOLL за правилната им употреба, които можете да намерите в края на това описание. ↓↓↓
Най-добрите титаниеви тигани с незалепващо покритие Titanium Nowo на германската марка WOLL се превърнаха в класика на световните пазари през последните петнадесет години. Серията съчетава ръчна изработка, първокласни високотехнологични материали с модерни производствени техники и обмислен дизайн, за да гарантира отлични резултати при готвене. Високото му качество вече е доказано от времето. Неслучайно в името на компанията Nowo е изписано името на нейния основател Норберт Вол.
Твърдите тигани Titanium Nowo са идеални за здравословно и енергийно ефективно готвене с малко или никакви мазнини . Закалената от титан повърхност се отличава с много добри незалепващи свойства и е изключително устойчива на надраскване. Тиганите са лесни за почистване и могат лесно да издържат на миене в съдомиялна машина или на използване, например, на метал прибори за готвене.
Удобният захват е осигурен от ергономичната дръжка от синтетичен материал с противоплъзгаща се дръжка за палеца и отвор за окачване. Поддържащата част на дръжката е влята в отливката на тигана. Те образуват едно цяло, което осигурява сигурно прилепване. Друго предимство на серията Titanium Keenwo е перфектното разпределение и акумулиране на топлината. Тиганите могат да се използват на всички видове котлони, включително индукционни, дори за печене във фурната, при температура до 250 °C.
Titanium Series Nowo
- Премиум титаниеви тигани за ежедневна употреба, патентовано производство
- Ръчно отлята, от едно парче за по-висока механична и термична устойчивост
- Съчетаване на занаятчийско майсторство с иновативни технологии
- Солиден, стабилен в размерите си, подходящ за професионални готвачи благодарение на качеството си
- Изключително устойчива незалепваща повърхност за здравословно готвене без мазнини
- Закалени, устойчиви на надраскване, изработени без PFOA
- Поради високата устойчивост на повърхността може да се използва и метална прибори за готвене
- За приготвяне на деликатни храни и за пържене при високи температури
- Основа от феромагнитна стомана с дебелина около 9 мм, изработена специално за WOLL
- Перфектно разпределение и акумулиране на топлината, пренос на топлина по цялата повърхност
- Спестява до 1/3 енергия в сравнение с традиционните тигани от неръждаема стомана
- За всички източници на топлина, идеално за индукционен плот
- Подсилени ръбове за по-добра устойчивост на удар
- Проектиран за лесно изливане без капене
- Дръжките са изработени от термоустойчива синтетика, подходящи за печене във фурна
- Много лесен за почистване, подходящ за съдомиялна машина
Използвани технологии и материали
WOLL професионалните отливки представляват продукти "Made in Germany", произведени с най-високо качество на изработка. Това се следи непрекъснато и по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав , се отливат ръчно, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно леене предотвратява образуването на въздушни джобове, които влошават качеството на материала.
Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността му се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана или тенджерата се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са стабилни по отношение на размерите и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ втвърден с помощта на титанови частици. Заради изключителните си свойства той е защитен с производствена тайна. Уникалният метод на производство на индукционната плоча от феромагнитна стомана осигурява плоско дъно и бързо и равномерно нагряване на тигана без загуба на топлина.
Благодарение на специален производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете си, препоръчваме да използвате по-нежни дървени или силиконови прибори.) специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL 's е доказана за здравословно готвене с малко или никаква мазнина. Той е безопасен и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на топлинната си устойчивост до 250 °C той е подходящ не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Съдовете за готвене Titanium Nowo също така издържат много добре на температурни удари , като дори могат да се нагряват бързо без използване на мазнина. Благодарение на отличните си незалепващи свойства съдовете се почистват много лесно.
Инструкции от WOLL за правилното използване на приборите WOLL
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss се нагряват много бързо, затова е важно да се поддържа правилната температура при пържене.
Когато пържите или печете в мазнина или олио, загрейте добре съдовете WOLL-Profi-Guss:
- Загрейте за кратко празния WOLL-Profi-Guss на най-високата степен. Висококачественото дъно се нагрява много бързо и равномерно.
- Намалете температурата навреме и добавете мазнината или олиото и съставките за печене.
- Направете тест с помощта на тенджера за готвене: за да разберете, че мазнината или олиото са с правилната температура, задръжте сухата дръжка на дървена клечка тенджера за готвене в мазнината. Ако около него се образуват малки мехурчета, значи мазнината е достатъчно гореща. Не трябва да започвате да пушите от мазнината, защото тогава тя започва да гори.
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss са напълно подходящи и за готвене на месо без мазнина, например, благодарение на висококачествената си незалепваща повърхност:
- Когато пържите месо без мазнина, загрейте съда си WOLL-Profi-Guss за около 2 1⁄2 минути на най-високата степен. Проверете дали тиганът е правилно загрят: с мокър пръст капнете няколко капки вода в тигана - ако капките "танцуват" по дъното, тиганът е с подходяща температура; ако изчезнат веднага, WOLL-Profi-Guss вече е твърде горещ.
- Сега можете да намалите консумираната топлина с около една трета.
- Месото трябва да е на стайна температура преди готвене.
- Сега сложете месото в съда WOLL-Profi-Guss - отначало месото леко ще залепне за него.
- Когато леко се отлепи от дъното, обърнете го и го запържете от другата страна.
- След това изпечете или запечете месото, докато достигне предпочитаната от вас степен на готовност. Кърваво: месото не оказва никакво съпротивление при натискане; средно изпечено: леко съпротивление; изпечено: месото почти не се огъва при натискане.
- Оставете месото да почине във фурната при 90 °C за около 5 минути след изпичането.
Additional parameters
Category: | Тигани за палачинки |
---|---|
Weight: | 1.18 kg |
Материал: | Титан |
Размери: | 26 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | Тиган за палачинки |
Серия: | WOLL Titanium Nowo Induction |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | WOLL |
Margin-category: | A |
Be the first who will post an article to this item!