Дълбок тиган соте TITANIUM NOWO, 24 см, за индукция, с подвижна дръжка, титан, WOLL
Code: WL1724DPIRelated products
Product detailed description
Важно! Готвенето в съдове за готвене WOLL е като изкуство, което, когато се прави правилно, ще ви възнагради с най-добрите части. Ето защо, моля, прочетете инструкциите на WOLL за правилната им употреба, които можете да намерите в края на това описание. ↓↓↓
Най-висококачествените титаниеви тигани с незалепващо покритие и подвижна дръжкаDiamond Lite на немската марка WOLL са идеални за здравословно и енергоспестяващо пържене с малко или никаква мазнина благодарение на специалната си незалепваща повърхност. Диамантената двойно закалена повърхност се отличава с превъзходни незалепващи свойства и е изключително устойчива на надраскване. Тиганите са лесни за почистване и лесно издържат на миене в съдомиялна машина или на използване на метал прибори за готвене, например.
В допълнение към изключително издръжливата незалепваща повърхност ще оцените много бързото предаване на топлината по цялата повърхност на тигана, което се осигурява от специален 6-слоен материал и качествено обработено дъно. Тиганите са идеални за използване на индукционен плот, като допълнителното им предимство е, че могат да се пекат във фурна с температура до 250 °C.
Тиганите Diamond Lite са снабдени с практични подвижни дръжки. Благодарение на интелигентния технически дизайн те лесно се побират в кухненската мивка, съдомиялната машина или дори в по-малка фурна, след като се отстранят дръжките. Той спестява място при съхранение.
Патентованият механизъм на свалящата се топлоизолирана дръжка осигурява удобство при работа. Поддържащата част на дръжките или дръжките е отлята в отливката на тигана. Те образуват едно цяло, което осигурява сигурно прилепване. Тиганите с подвижни дръжки са особено подходящи за семейства с малки деца, тъй като дръжките не стърчат през котлона или работния плот.
Серия Diamond Lite
- Титаниеви съдове с най-високо качество за здравословно готвене без мазнини, патентовано производство
- Ръчно отлята, от едно парче за по-висока механична и топлинна устойчивост
- Съчетава майсторство с иновативни технологии
- Здрава, устойчива на размерите, подходяща за професионални готвачи благодарение на качеството си
- Сертифицирани подвижни дръжки на тигана - просто, практично, безопасно
- Спестява място за съхранение, може да се използва за печене във фурната (без подвижна дръжка)
- По отношение на децата тя намалява рисковете, свързани с дръжките на приборите, които стърчат над плота
- Изключително устойчива незалепваща повърхност за здравословно готвене без мазнини
- Двойно втвърден, устойчив на надраскване, изработен без PFOA
- Поради високата устойчивост на повърхността може да се използва и метална прибори за готвене
- Подходящ за приготвяне на деликатни храни и за пържене при високи температури
- Основа от феромагнитна стомана с дебелина около 8 мм, изработена специално за WOLL
- Много бърз топлообмен по цялата повърхност
- Може да се използва на всички видове котлони, идеален за индукция
- Спестява до 1/3 енергия в сравнение с традиционните тигани от неръждаема стомана
- Подсилени ръбове за по-добра устойчивост на удар
- Проектиран за лесно изливане без капене
- Съдовете са много лесни за почистване, могат да се мият в съдомиялна машина
Използвани технологии и материали
WOLL професионалните отливки представляват продукти "Made in Germany", произведени с най-високо качество на изработка. Това се следи непрекъснато и по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав , се отливат ръчно, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно леене предотвратява образуването на въздушни джобове, които влошават качеството на материала.
Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността му се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана или тенджерата се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са стабилни по отношение на размерите и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ, двойно втвърден с помощта на диамантени частици - най-твърдия минерал на нашата планета. Заради изключителните си свойства той е защитен с производствена тайна. Уникалният метод на производство на индукционната плоча от феромагнитна стомана осигурява плоско дъно и бързо и равномерно нагряване на тигана без загуба на топлина.
Благодарение на специален производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете си, препоръчваме да използвате по-нежни дървени или силиконови прибори.) специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL 's е доказана за здравословно готвене с малко или никаква мазнина. Той е безопасен и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на топлинната си устойчивост до 250 °C той е подходящ не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Съдовете за готвене Diamond Lite също така издържат много добре на температурни удари , като дори могат да се нагряват бързо без използване на мазнина. Благодарение на отличните си незалепващи свойства съдовете се почистват много лесно.
Инструкции от WOLL за правилното използване на приборите WOLL
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss се нагряват много бързо, затова е важно да се поддържа правилната температура при пържене.
Когато пържите или печете в мазнина или олио, загрейте добре съдовете WOLL-Profi-Guss:
- Загрейте за кратко празния WOLL-Profi-Guss на най-високата степен. Висококачественото дъно се нагрява много бързо и равномерно.
- Намалете температурата навреме и добавете мазнината или олиото и съставките за печене.
- Направете тест с помощта на тенджера за готвене: за да разберете, че мазнината или олиото са с правилната температура, задръжте сухата дръжка на дървена клечка тенджера за готвене в мазнината. Ако около него се образуват малки мехурчета, значи мазнината е достатъчно гореща. Не трябва да започвате да пушите от мазнината, защото тогава тя започва да гори.
Съдовете за готвене WOLL-Profi-Guss са напълно подходящи и за готвене на месо без мазнина, например, благодарение на висококачествената си незалепваща повърхност:
- Когато пържите месо без мазнина, загрейте съда си WOLL-Profi-Guss за около 2 1⁄2 минути на най-високата степен. Проверете дали тиганът е правилно загрят: с мокър пръст капнете няколко капки вода в тигана - ако капките "танцуват" по дъното, тиганът е с подходяща температура; ако изчезнат веднага, WOLL-Profi-Guss вече е твърде горещ.
- Сега можете да намалите консумираната топлина с около една трета.
- Месото трябва да е на стайна температура преди готвене.
- Сега сложете месото в съда WOLL-Profi-Guss - отначало месото леко ще залепне за него.
- Когато леко се отлепи от дъното, обърнете го и го запържете от другата страна.
- След това изпечете или запечете месото, докато достигне предпочитаната от вас степен на готовност. Кърваво: месото не оказва никакво съпротивление при натискане; средно изпечено: леко съпротивление; изпечено: месото почти не се огъва при натискане.
- Оставете месото да почине във фурната при 90 °C за около 5 минути след изпичането.
Additional parameters
Category: | Тиган за сотиране |
---|---|
Weight: | 1.66 kg |
Материал: | Титан |
Размери: | 24 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | Тиган за соте |
Серия: | WOLL Diamond Lite Induction |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | WOLL |
Margin-category: | A |
Be the first who will post an article to this item!