Тенджери за сосове

1 items total
Тиган за сосове MINI 10 cм, WMF
39 лв
WM0710786041

Тенджери - малки, но необходими съдове за всяка кухня

От какви елементи се състои тиган за сосове?

Тенджерите са по-ниски от обикновените тенджери, имат по-малък диаметър от тенджерите за готвене и дълга дръжка като на тиган. Използват се за готвене на течности на котлона, особено ако те изискват сгъстяване или редуциране (като сосове, ризото и др.). Дългата дръжка улеснява задържането на съда на място, като в същото време разбърквате течността с кухненска лъжица.

За какво използвате тиган за сосове ?

Тенджерите са много гъвкави и са задължителна част от всяка кухня. Те могат да се използват за:

  • приготвяне и сгъстяване на сосове
  • готвене на малки порции супи, яхнии, детски храни, сосове
  • приготвяне на храни като овесена каша или крем
  • затопляне на малки порции храна
  • приготвяне на храна за един или двама души

Коя тиган за сосове да изберете?

В Kulina ви предлагаме широка гама от тенджери (вижте най-продаваните ни тенджери тук), изработени от различни материали, произведени от надеждни марки, предлагани в различни цветове и предназначени за различни интериорни стилове. Ако не знаете коя тиган за сосове да изберете, прочетете нашето подробно ръководство за пазаруване на тенджери тук и разгледайте нашите тенджери от неръждаема стомана от WMF, Zwilling, Fissler. Някои от нашите тенджери са снабдени с капак, а други са подходящи за използване във фурната.

Нашият съвет: Ако търсите красиви съдове за кухнята си, разгледайте медните тенджери на Mauviel, de Buyer или Eva solo Те ще издържат цял живот и ще изглеждат много елегантно, особено ако ги закачите на стойка за тенджери. Можете да прочетете и нашето ръководство за пазаруване на тигани тук.

Как да се грижим за тенджерите?

Знаете ли, че повечето хора купуват комплект от ксии само два или три пъти през живота си? Понякога сме склонни да купуваме кола по-често, отколкото саксии! Ето защо си струва да инвестирате във висококачествени тенджери и да се наслаждавате на тяхната функционалност години наред и всеки път, когато готвите. И ако инвестирате пари във висококачествени съдове, трябва да се погрижите за тях по подходящ начин. Как да се грижите за тенджерите и тиганите си?

  • винаги четете инструкциите на производителя преди първата употреба и се уверете, че не поставяте тиган за сосове в съдомиялна машина, ако това не е препоръчително,
  • не използвайте метални прибори, които могат да надраскат повърхността на тенджерите, а дървени или силиконови кухненски прибори
  • избягвайте да оставяте мръсна тиган за сосове за една нощ или да я накисвате за дълго време (особено ако е от неръждаема стомана),
  • ако искате да се отървете от петната по повърхността на тиган за сосовенеръждаема стомана, почистете я с препарат за почистване на неръждаема стомана,
  • избягвайте да почиствате тенджерите си с керамично покритие със стоманена вълна,
  • почиствайте железните си съдове веднага след употреба и не използвайте сапун, защото металът е порест и може да поеме аромата на химикалите,
  • избягвайте температурния шок, не поставяйте горещи съдове в студена вода и т.н.
  • не гответе киселинни храни (като домати) в чугунени тенджери,
  • не подреждайте тенджерите и тиганите с покритие един върху друг, тъй като това може да доведе до надраскване и начупване. Окачете ги на куки или ги поставете отстрани.