Тенджери под налягане
Тенджери под налягане – бързи и ефективни тенджери за вашата кухня
Какво е тенджера под налягане? Как работи тенджерата под налягане?
Тенджерата под налягане е специален вид тенджера, която задържа парата, генерирана при нагряване на съдържанието в нея. С увеличаването на парата, налягането и температурата се вдигат, а това прави готвенето много по-ефективно. Специалният капак, който запечатва продукта и не позволява отделянето на парата от него, допринася за извличането на повече вкус от храните. Тенджерите под налягане използват котлона като източник на топлина и затова са по-ефективни от електрическите тенджери под налягане.
За какво можете да използвате тенджера под налягане?
Тенджерите под налягане са много гъвкави и могат да се използват за:
- задушаване
- готвене на пара
- запържване
и приготвяне на храни като яхнии, супи, къри, бульони, леща, боб, картофено пюре, зеленчуци, пиле и др.
Какви са предимствата на готвенето в тенджера под налягане?
Има много причини, поради които толкова много хора използват тенджери под налягане и не могат да си представят готвенето без тях, въпреки че отнема известно време, за да се научат как да ги използват. Основните предимства на тенджерите под налягане са:
- готвенето в тенджера под налягане е по-бързо и улеснява живота ви,
- тенджерите под налягане са много гъвкави и позволяват готвенето на различни видове храни,
- позволяват икономично готвене, което помага да спестите време и енергия,
- високата температура съкращава времето за готвене и допринася за повече вкус в храната, правейки ястията ви по-апетитни,
- при готвене с тенджера под налягане се губят по-малко хранителни вещества и витамини, правейки ястията ви по-здравословни,
- готвенето в един съд означава по-малко почистване и миене след това, а специалният капак предпазва кухненския плот от всякакви напръсквания
- тенджерите под налягане са по-ефективни от електрическите тенджери под налягане
Какви са недостатъците на готвенето в тенджера под налягане?
Тенджерата под налягане не може да бъде отваряна, за да проверите дали храната е готова и отнема известно време, за да се научите как да работите с нея, което може да доведе до преваряване на храната в някои случаи, но след като я овладеете, ще искате да използвате вашата тенджера под налягане през цялото време. Можем да го гарантираме! Трябва също така да знаете, че когато готвите в тенджера под налягане, трябва да готвите всички съставки по едно и също време и това не винаги е подходящо за всички видове ястия.
В Кулина ще намерите много надеждни тенджери под налягане, които са страхотна инвестиция (разгледайте нашите най-продавани тенджери под налягане тук). Качествена тенджера под налягане, за която се грижите подобаващо, ще ви служи дълги години. Ако търсите добра тенджера под налягане, която ще издържи цял живот, вижте тенджерите под налягане от Tefal или WMF – марки, специализирани в надеждни и безопасни тенджери под налягане, подходящи за всички източници на топлина, съчетаващи технология с дизайн.