Тиган за пържоли MINERAL B 24 см, стомана, de Buyer
Code: DB561624Related products
Product detailed description
Стоманеният съд тиган за пържоли Mineral B е изработен в рустикален дизайн, наподобяващ ръчно ковани тигани. Той има разширени ръбове и фини жлебове от вътрешната страна, които създават правилна шарка. Френската компания de Buyer , която произвежда тиганите, е призната в цял свят, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци.
Mineral B е серия стоманени тигани на френската компания de Buyer. Компания de Buyer има традиции, датиращи от 1830 г., и е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци. Гамата тигани Mineral B е изработена от висококачествена стомана с дебело покритие на основата на пчелен восък. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които също се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Минералните тигани от стомана B са 100% естествени, екологични и рециклируеми.
Минералните тигани В могат да се използват във фурната само за кратко време на печене, максимум до 10 минути при 180°C. Ако тиганът се остави във фурната за дълго време, лакираната дръжка може да се повреди. Ако предпочитате тиган, който може да се използва и във фурната за неограничен период от време, изберете тиган от серията Mineral B PRO или от френската колекция B Element.
Минерални тигани B накратко:
- Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара. За хрупкави палачинки и перфектни омлети.
- Стоманата е 100% естествен материал с покритие на основата на пчелен восък.
- Тиганите Mineral B нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
- Без добавени химикали - екологично производство.
- Щадящи околната среда и рециклируеми.
- Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
- Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
- Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
- Отлична топлопроводимост.
- Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.
Как да се грижим за тигани MINERAL B:
- Стоманените тигани de Buyer са тигани за цял живот и също така се предлагат с доживотна гаранция. Това обаче не се отнася за искове, причинени от неправилна употреба. Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да го използвате за първи път.
- Стоманата е естествен материал, а тиганите са ръчно изработени. Поради това те могат да имат незначителни естествени естетически несъвършенства.
- Преди да използвате тигана за първи път, разопаковайте го от оригиналната опаковка и го измийте с гъба под гореща течаща вода. Измийте старателно восъка от цялата повърхност на тигана.
- Изгорете тигана, като можете да видите процедурата във видеото вдясно. Включете котлона на средна мощност, за да предотвратите изскачането на дъното (особено при индукционните котлони), и поставете тигана върху него. Налейте около 1-2 мм олио в тигана и го оставете да се загрее, докато олиото започне да пуши = изгарянето е приключило (по време на изгарянето завъртете тигана, за да се получи олио от вътрешните страни, тиганът ще започне да потъмнява на места на дъното).
- Оставете тигана да изстине и избършете остатъка от маслото със салфетка или кърпа, не мийте, за да запазите защитния филм и да предотвратите ръждата, тиганът е готов за употреба.
- След употреба просто избършете тигана с хартиена кърпа, тъй като омаслената повърхност предпазва тигана. Съхранявайте на сухо място.
- Използвайте почистващи препарати само по изключение и НИКОГА не поставяйте тигана в съдомиялна машина или не го оставяйте да се накисва!!!
Постепенното потъмняване на тигана е естествено и осигурява по-добра незалепваща повърхност. Ръждата, която може да се е образувала, може да се отстрани с грубата страна на гъба и след това да се намаже с масло, но това не е причина да се оплаквате от тигана.
Стоманен тиган и индукция:
Стоманата (желязото) е много реактивен проводник на топлина и поради това нейният капацитет за индукционно нагряване е изключителен. Затова спазвайте следните инструкции за индукционната печка:
- не използвайте максимална мощност. Дори по-ниската мощност на индукцията е достатъчна за чудесно запържване.
- не използвайте функцията за усилване (бързо стартиране на отоплението)
- не прегрявайте тигана, ако е празен
Additional parameters
Category: | Грил тигани |
---|---|
Weight: | 1.27 kg |
Материал: | Стомана |
Размери: | 24 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | Универсален тиган |
Серия: | de Buyer Mineral B Element |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | B |
Производител: | de Buyer |
Margin-category: | A |
How to season a carbon steel pan?
Be the first who will post an article to this item!