Тиган за пържене MINERAL B B BOIS 24 см, дървена дръжка, de Buyer
Code: DB571024Related products
Product detailed description
Френската класика de Buyer идва с нова гама съдове и прибори за готвене B Bois в комбинация от въглеродна стомана и букова дървесина.
Гамата тигани Mineral B Bois е обогатена с покритие на основата на пчелен восък за допълнителни незалепващи свойства. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Минералните тигани от стомана B са 100% естествени, екологични и рециклируеми. Дръжките на тиганите са изработени от качествена букова дървесина и са защитени с пчелен восък.
Минерални паници B Bois накратко:
- Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара, за хрупкави палачинки и перфектни омлети.
- Стоманата е 100% естествена с покритие на основата на пчелен восък.
- Тиганите Mineral B Bois нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
- Без добавени химикали - екологично чист.
- Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
- Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
- Отлична топлопроводимост.
- Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.
- Да не се мие в съдомиялна машина
Как да се грижим за тигани MINERAL B:
- Стоманените тигани de Buyer са тигани за цял живот и също така се предлагат с доживотна гаранция. Това обаче не се отнася за искове, причинени от неправилна употреба. Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да го използвате за първи път.
- Стоманата е естествен материал, а тиганите са ръчно изработени. Поради това те могат да имат незначителни естествени естетически несъвършенства.
- Преди да използвате тигана за първи път, разопаковайте го от оригиналната опаковка и го измийте с гъба под гореща течаща вода. Измийте старателно восъка от цялата повърхност на тигана.
- Изгорете тигана, като можете да видите процедурата във видеото вдясно. Включете котлона на средна мощност, за да предотвратите изскачането на дъното (особено при индукционните котлони), и поставете тигана върху него. Налейте около 1-2 мм олио в тигана и го оставете да се загрее, докато олиото започне да пуши = изгарянето е приключило (по време на изгарянето завъртете тигана, за да се получи олио от вътрешните страни, тиганът ще започне да потъмнява на места на дъното).
- Оставете тигана да изстине и избършете остатъка от маслото със салфетка или кърпа, не мийте, за да запазите защитния филм и да предотвратите ръждата, тиганът е готов за употреба.
- След употреба просто избършете тигана с хартиена кърпа, тъй като омаслената повърхност предпазва тигана. Съхранявайте на сухо място.
- Използвайте почистващи препарати само по изключение и НИКОГА не поставяйте тигана в съдомиялна машина или не го оставяйте да се накисва!!!
Постепенното потъмняване на тигана е естествено и осигурява по-добра незалепваща повърхност. Ръждата, която може да се е образувала, може да се отстрани с грубата страна на гъба и след това да се намаже с масло, но това не е причина да се оплаквате от тигана.
Стоманен тиган и индукция:
Стоманата (желязото) е много реактивен проводник на топлина и поради това нейният капацитет за индукционно нагряване е изключителен. Затова спазвайте следните инструкции за индукционната печка:
- не използвайте максимална мощност. Дори по-ниската мощност на индукцията е достатъчна за чудесно покафеняване
- не използвайте функцията за усилване (бързо стартиране на отоплението)
- не прегрявайте тигана, ако е празен
Additional parameters
Category: | Универсални тигани |
---|---|
Weight: | 1.42 kg |
Материал: | Стомана |
Размери: | 24 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | Универсален тиган |
Серия: | de Buyer Mineral B Element B Bois |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | A |
Производител: | de Buyer |
Margin-category: | A |
How to season a carbon steel pan?
Be the first who will post an article to this item!