Шпатули за глазури и декорации

8 items total
Шпатула за лед FKOFFICIUM 20 cм, de Buyer
71 лв
DB423120
Шпатула за лед FKOFFICIUM 20 cм, de Buyer
70 лв
DB423020
Шпатула за лед FKOFFICIUM 8 cм, de Buyer
51 лв
DB423108
Кухненска шпатула FKOFFICIUM 9 cм, de Buyer
53 лв
DB423109
Кухненска шпатула FKOFFICIUM 15 см, de Buyer
60 лв
DB423015
Кухненска шпатула PRO, Zwilling
64 лв
ZW37160028
Шпатула за печене 24 см, de Buyer
16 лв
DB489124N

Шпатули за глазура и декорация - превърнете тортата си в произведение на изкуството

Какво е шпатула за глазура?

Шпатулите за глазура, както подсказва името им, се използват предимно за разнасяне на глазура, разнасяне на пълнеж между слоевете на тортата и равномерно разнасяне на маслен крем върху торти, кексове и бисквити. Шпатулите за айсинг и декорация обикновено имат дълги дръжки, които предпазват пръстите ви от крема или айсинга, и обикновено имат дълги, тесни и малко гъвкави остриета, най-често изработени от метал.

Шпатулата трябва да се държи удобно в ръката, а острието ѝ да е здраво, но същевременно гъвкаво, за да се получат хубави и гладки ръбове.

Сред нашите шпатули за декориране на торти ще откриете и някои шпатули за печене и за изстъргване на тесто, които ще ви помогнат при разбъркването на тестото и изстъргването на купичките за смесване.

Проверете нашата оферта от първокласни аксесоари за печене от надеждни производители като de Buyer или Zwilling.

Кой е най-подходящият вид шпатула за глазиране на тортата?

Офсетната шпатула е подходящият инструмент, с който да поставите глазурата върху тортата. Този тип шпатула има острие, прикрепено към дръжка с изместен ъгъл. Формата дава повече контрол от стандартната шпатула, а ъгълът създава пространство между ръката ви и крема, което предотвратява случайното потапяне на кокалчетата ви в слоя, върху който работите. Наклоненото острие е полезно и за изваждане на храната от тигани, форми или тави за печене.

Как да използвам декоративна шпатула?

  • Преди да я използвате, потопете шпатулата в гореща вода, за да предотвратите полепването на глазурата по нея.
  • Използвайте плоската страна на шпатулата за глазура, за да добавите първия слой глазура или да запечатате трохите, за да създадете покритие от трохи. Този слой може да е доста тънък. След нанасянето на покритието от трохи сложете тортата в хладилника за 30 минути.
  • Поставете купчинка глазура върху горната част на втория слой на тортата и я разстелете, за да се получи равна повърхност. След това покрийте страните на тортата с глазура, като използвате шпатула за глазура. Продължавайте така, докато покриете цялата торта.

Как да поддържам шпатулата си за глазура?

  • Винаги минавайте с шпатулата под гореща вода , преди да я използвате, за да предотвратите залепването на глазурата по нея.
  • Никога не използвайте шпатулата си за глазура или декорация за друго, освен за декорация на тортите. Избягвайте да го използвате за отваряне на капаци (да не говорим за кутии!) и не удряйте ръба на острието по твърда повърхност, за да не повредите, начупите или надраскате острието. Така ще се получат слоеве глазура с шарка, която никога не бихте искали да постигнете!
  • Измийте ръчно шпатулата веднага след като приключите с нея и я подсушете с мека кърпа.