Сатъри

5 items total

Ножът за рязане - вашият мощен кухненски инструмент

Какво представлява ножът за рязане и за какво може да се използва ножът за рязане?

Секачът е огромен нож, наподобяващ брадва с правоъгълно острие. Въпреки че може да ви се стори неудобен, щом започнете да го използвате, ще го ползвате толкова често, колкото и готварския си нож. Силното му многофункционално острие може да се използва за:

  • разцепване на големи парчета меки кости
  • нарязване на големи парчета месо
  • рязане на големи зеленчуци, като тиква, зеле или тиква
  • нарязване на всички видове зеленчуци
  • смачкване на скилидки чесън
  • филетиране на риба
  • събиране на нарязаните съставки и прехвърлянето им в тенджерата, тигана или уока

Колко вида ножове за рязане има?

В Kulina, ще намерите селекция от първокласни ножове за рязане на месо от световноизвестни марки като Wusthof и Zwilling. Изборът на правилния нож за рязане е от решаващо значение и зависи от задачата, която искате да изпълнявате най-често, и от съставките, които искате да приготвяте с него. Има няколко вида ножове за рязане, които можете да закупите, с остриета с различни форми и размери, като всеки от тях има свои собствени характеристики.

  • Секач за месо

Секачът за месо е кулинарен инструмент, който се използва за разрязване на огромни порции месо, сухожилия и кости. Секачът може да се използва за обработка на по-меки парчета месо, както и за нарязване на кости, хрущяли и сухожилия. С него безпроблемно се обработват говеждо, свинско и риба и обикновено се използва за разделяне на печено месо и птици.

  • Китайски секач

Големите ножове, известни като "китайски секачи", обикновено се използват в китайската кухня, но са подходящи и за различни форми на домашно готвене. Те имат широко острие с меки извивки и заоблен ръб. Всеки ден ще посягате към китайския секач, за да режете, нарязвате, нарязвате на кубчета и смилате всички съставки за любимите си ястия.

  • Секач за зеленчуци

Секачът за зеленчуци - голям, квадратен нож с много широко острие - е идеален за рязане на големи зеленчуци като зелето, за нарязване на твърди зеленчуци като моркови, лук и целина, но и на по-меки като домати.

Как да се грижите за ножа си за рязане?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви да издържи векове, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа за шунка отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок или стойка за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове -
  • използвайте дъска за рязане, която е подходяща за ножове и е достатъчно голяма, за да побере шунката, която искате да нарежете