Рамекини

10 items total

Рамекини - чудесни съдове за еднократна употреба

Традиционното определение за рамекина е малък керамичен или стъклен съд с права страна, който се използва за печене и сервиране. Рамекините често се използват за приготвяне на десерти като крем брюле, мекици и чийзкейкове, но също и за малки порции солени ястия. Рамекените могат да се използват и за сервиране на малки порции храна по време на партита и банкети.

Какви са предимствата на печенето в тавичка?

Тъй като рамекените обикновено са с цилиндрична форма и малък размер, те са идеални за печене на десерти с една порция. Те са подходящи за микровълнова печка, фурна и съдомиялна машина и могат да се използват и като тарталетки или формички за мъфини. Рамекените са идеални за суфле и други апетитни десерти, които можете да поднесете направо от фурната на масата. Добър апетит!

Креативните готвачи използват тавичките за дипове, пайове и дори кремообразни супи. Те са идеални и за сервиране на закуски като ядки или сушени плодове.

Рамекените са удобни и за хора, които живеят сами или само с партньор. В края на краищата ненужното печене на допълнителни порции храна, които ще престоят в хладилника ви с дни, е не само загуба на време, но и загуба на храна. Готвенето без отпадъци е не само икономично, но и полезно за околната среда.

Издръжливи ли са рамекените?

Рамекените са произведени така, че да могат да се използват многократно и да са устойчиви. Те са устойчиви и на високи температури, което ги прави универсални кухненски съдове, подходящи за готвене, печене и охлаждане. Само си помислете за всички прекрасни неща, които можете да направите - индивидуални шоколадови торти, крем брюле, тирамису и мусове, и това са само някои от тях Какво чакате? Разгледайте какво предлага Kulina и започнете веднага. След това седнете удобно и се насладете на резултатите от кулинарните си усилия със семейството и приятелите си.

Kulina предлага рамекени в различни стилове - включително такива, произведени от Bitz и Revol. Revol е френска компания, която е известна с високото качество на своите продукти.

Необходимо ли е предварително да се подготвят тавичките, преди да се пече в тях?

Повечето рамекени са сравнително малки. В резултат на това топлината във фурната може лесно да достигне до средата на сместа. За да не загори десертът ви, да не се изпече или да не се препече, е препоръчително да поставите рамекена на водна баня. Във всички случаи предварително проверете инструкциите на производителя. Някои рамекени са подходящи за готвене под налягане или за използване в микровълнова фурна.