Професионални кухненски ножове

24 items total
Готварски нож SUPER GOU YPSILON, 20 см, черен, Yaxell YAX37200
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача CARBON FRAGMENT, 20 см, черен, Dellinger DNGRH139CH
Готварски нож RAN PLUS, 20 см, черен, Yaxell YAX36600
Нож на готвача DAMASCUS 67 20,8 см, Samura
212 лв
SMRSND67KNES
Нож на готвача PERFORMER 16 cм, Wüsthof
479 лв
WU1061200116
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
562 лв
WU1061200120
Нож на готвача GOURMET 18 см, Wüsthof
146 лв
WU1035044818
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
206 лв
WU1030130116
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
281 лв
FDCK8192222
Нож на готвача 1905, 21 cм, F.Dick
251 лв
FDCK8194721
Нож на готвача SWISS MODERN 20 см, черен, Victorinox VN6901320B
Нож на готвача GOURMET 16 см, Wüsthof
125 лв
WU1035044816
Нож на готвача K2213244 20 cм, Tefal
28 лв
TEFK2213244
Нож на готвача 22 см, Victorinox
93 лв
VN5200322
Нож на готвача SWISS MODERN 22 см, черен, Victorinox VN6901322B
Нож на готвача ELEVATE 10532 16,5 cм, Joseph Joseph JS10532

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си