Професионални кухненски ножове

24 items total
Нож на готвача KITA NORTH DAMASCUS 20 cм, Dellinger DNGRSXLKH133
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 см, Dellinger DNGRKHOK9CH
Нож на готвача 12 см, дърво, Victorinox
93 лв
VN5520012
Готварски нож DAMASCUS, 21 см, кафяв, Güde
3 298 лв
GUDEDA780521
Нож на готвача 16 см, Victorinox
109 лв
VN5520016
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача CRAFTER 16 см, Wüsthof
374 лв
WU1010830116
Готварски нож  Amici Wüsthof 16 см
416 лв
WU1011300116
Нож на готвача 14 см, Victorinox
109 лв
VN5520014
Нож на готвача SWISS MODERN 15 см, Victorinox
180 лв
VN6901015G
210931 7 d805 21 white GUDED80521
210994 kucharsky nuz synchros 21 cm hneda gude GUDES80523
Нож на готвача VIVUM 21 cм, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83647212H
Универсален нож VIVUM 18 см, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83644182H
Нож на готвача SWISS MODERN 20 см, Victorinox
219 лв
VN6901020G
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cм, Dellinger DNGRKHOK8CH
Нож на готвача IKON 16 см, Wüsthof
373 лв
WU499616
Готварски нож Amici Wüsthof 20 см
479 лв
WU1011300120
Нож на готвача 22 см, дърво, Victorinox
172 лв
VN5200022G
Нож на готвача 20 см, дърво, Victorinox
117 лв
VN5520020
Нож на готвача 18 см, дърво, Victorinox
109 лв
VN5520018
Нож на готвача 18 см, Victorinox
117 лв
VN5180018

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си