odpocet
2 дни
3 Часове
7 минути
20 секунди

Професионални кухненски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
8 продукти общо
F.DICK Изчисти филтрите
Нож на готвача PRO DYNAMIC 21 cm, черен, неръждаема стомана, F.Dick
–15 %
FDCK8544721
Нож на готвача PINK SPIRIT 21 см, розов, F.DICK
–15 %
175 лв
206 лв
Promo
FDCK817472179
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
–15 %
175 лв
206 лв
Promo
FDCK8174721
Нож на готвача VIVUM 21 cм, кафяв, стомана, F.DICK
–15 %
181 лв
214 лв
Promo
FDCK83647212H
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
–15 %
238 лв
281 лв
Promo
FDCK8192222
Нож на готвача DARKNITRO 21 см, кафяв, F.DICK
–15 %
362 лв
427 лв
Promo
FDCK81147212
Нож на готвача AJAX RED SPIRIT 20 см, F.Dick
–15 %
175 лв
206 лв
Promo
FDCK8172220
Нож на готвача 1905, 21 cм, F.Dick
–15 %
213 лв
251 лв
Promo
FDCK8194721

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си
91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.