Професионални кухненски ножове

99 items total
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
124 лв
WM1896156032
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
219 лв
WM1880396032
Нож на готвача FOUR STAR 20 см, Zwilling
236 лв
ZW31071201
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача NORDIC KITCHEN 20 см, Eva Solo
510 лв
ES515403
Нож на готвача KATAI 20,5 cм, Forged
268 лв
FORGEDSDV620599
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
310 лв
WU459620
Нож на готвача CLASSIC 20 cм, Wüsthof
248 лв
WU458220
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
281 лв
FDCK8192222
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
206 лв
WU458216
Нож на готвача PRO 20 cм, Zwilling
277 лв
ZW38401201
Нож на готвача CLASSIC 18 cм, Wüsthof
227 лв
WU458218
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
206 лв
WU1030130116
Нож на готвача VIVUM 21 cм, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83647212H
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
206 лв
FDCK8174721
Нож на готвача PROFESSIONAL "S", 20 cм, Zwilling
257 лв
ZW31021201
Универсален нож VIVUM 18 см, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83644182H
Нож на готвача K2213244 20 cм, Tefal
28 лв
TEFK2213244
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си