Професионални кухненски ножове

88 items total
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
124 лв
WM1896156032
Нож на готвача KITA NORTH DAMASCUS 20 cм, Dellinger DNGRSXLKH133
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
219 лв
WM1880396032
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
206 лв
FDCK8174721
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 см, Dellinger DNGRKHOK9CH
Нож на готвача 12 см, дърво, Victorinox
93 лв
VN5520012
Нож на готвача FOUR STAR 20 см, Zwilling
236 лв
ZW31071201
Нож на готвача PINK SPIRIT 21 см, розов, F.DICK FDCK817472179
Нож на готвача INTENSE 20,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304495
Готварски нож DAMASCUS, 21 см, кафяв, Güde
3 298 лв
GUDEDA780521
Нож на готвача DAMASCUS 67 20,8 см, Samura
212 лв
SMRSND67KNES
Нож на готвача KINEO 15 см, WMF
114 лв
WM1896166032
Китайски нож на готвача CLASSIC IKON 18 см, Wüsthof WU467318
Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
222 лв
DB428017
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304105
Нож Chai Dao CLASSIC 17 см, Wüsthof
248 лв
WU4177
Нож на готвача 16 см, Victorinox
109 лв
VN5520016
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача NORDIC KITCHEN 20 см, Eva Solo
510 лв
ES515403
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си