Професионални кухненски ножове

91 items total
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
206 лв
WU458216
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
206 лв
FDCK8174721
Нож на готвача CLASSIC 20 cм, Wüsthof
248 лв
WU458220
Нож на готвача AJAX RED SPIRIT 20 см, F.Dick
206 лв
FDCK8172220
Нож на готвача SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cм, Dellinger DNGRKH205
Нож на готвача CLASSIC 18 cм, Wüsthof
227 лв
WU458218
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
310 лв
WU459620
Нож на готвача PINK SPIRIT 21 см, розов, F.DICK FDCK817472179
Нож на готвача PERFORMER 16 cм, Wüsthof
479 лв
WU1061200116
Нож на готвача CLASSIC IKON 16 см, кремав, Wüsthof WU4596016
Нож на готвача CLASSIC COLOUR 20 см, лилав, Wüsthof WU1061700220
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
281 лв
FDCK8192222
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача VIVUM 21 cм, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83647212H
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV623378
Китайски нож на готвача TWIN POLLUX 18 cм, Zwilling ZW30795180
Нож на готвача DARKNITRO 21 см, кафяв, F.DICK FDCK81147212
Китайски нож на готвача GOURMET 18 см, Zwilling ZW36112181
Нож на готвача FRESH KITCHEN K1220304 15 см, Tefal TEFK1220304
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
121 лв
WM1896156032
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си