Професионални кухненски ножове

106 items total
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Готварски нож SUPER GOU YPSILON, 20 см, черен, Yaxell YAX37200
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 см, Dellinger DNGRKHOK9CH
Нож на готвача SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cм, Dellinger DNGRKH205
Нож на готвача CARBON FRAGMENT, 20 см, черен, Dellinger DNGRH139CH
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cм, Dellinger DNGRKHOK8CH
Нож на готвача GERMAN PAKKA WOOD 20 cм, кафяв, Dellinger DNGRXZB2SC8
Нож на готвача KINEO 15 см, WMF
114 лв
WM1896166032
Готварски нож RAN PLUS, 20 см, черен, Yaxell YAX36600
Нож на готвача DAMASCUS 67 20,8 см, Samura
212 лв
SMRSND67KNES
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
219 лв
WM1880396032
Нож на готвача PERFORMER 16 cм, Wüsthof
479 лв
WU1061200116
Нож на готвача PRO 16 см, с широко острие, Zwilling ZW38405161
Нож на готвача FOUR STAR 16 см, Zwilling
210 лв
ZW31071161
Готварски нож ALPHA OAK, 21 см, кафяв, Güde GUDEE80521
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
562 лв
WU1061200120
Нож на готвача TWIN CUISINE, Zwilling
352 лв
ZW30341201
Универсален нож VIVUM 18 см, кафяв, стомана, F.DICK FDCK83644182H
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си