Форма ELASTOMOULE за 20 мини мъфина с диаметър 3,5 см, de Buyer
Code: DB185621Related products
Product detailed description
Професионалната силиконова форма за 20 мини кифлички за канела ⌀ 3,5 см Elastomoule® е подходяща както за топла, така и за студена подготовка. Перфектна форма с остри ръбове за перфектно представяне на вашите творения.
Професионалните силиконови форми Elastomoule® на френската компания de Buyer са абсолютен лидер на пазара. Благодарение на специалния материал - силиконова пяна, съдържаща метален прах, тези форми са изключително топлопроводими и гарантират перфектни резултати. Сладкишът ще бъде равномерно изпечен, с карамелизиран слой по цялата повърхност. Формите Elastomoule® издържат на температури от -70°C до +300°C, което ги прави подходящи както за печене, така и за последващо съхранение във фризера. Френските кулинари използват тези форми за приготвяне на различни предястия и десерти, както печени, така и непечени. Подходящи са и за различни яйчни кремове, бита пяна, аспик и др.
Професионални силиконови форми Elastomoule® de Buyer накратко:
- гъвкава и незалепваща силиконова пяна с метален прах
- изключително бърз топлообмен благодарение на микромехурчетата в материала
- перфектно карамелизиране на печеното съдържание
- патентована система
- подходящ за печене и замразяване, издържа на температури от -70°C до +300°C
- професионално качество
Използване на форми Elastomoule®:
- Измийте формите със сапунена вода или в съдомиялна машина, преди да ги използвате за първи път. Преди първата употреба намажете формата само с малко олио или масло. Това няма да е необходимо за по-нататъшна употреба.
- Ако използвате формите във фурната, поставете ги директно върху решетката, а не върху хартията за печене. Мрежата ще осигури много по-добра циркулация на топлината и по-равномерно готвене на съдържанието. Решетката трябва да се постави в долната част на фурната.
- Температурите, използвани за печене в силиконовите форми Elastomoule®, са същите като при обикновените тави за печене.
- Не използвайте във фурната в режим на грил, тъй като инфрачервените лъчи могат сериозно да повредят формите.
- Може да се използва в микровълнова фурна.
- Никога не поставяйте във фурната, ако някоя от кухините на формата е празна! Капнете малко олио в празните места или ги поръсете с брашно.
- Не използвайте нож или други остри предмети за работа с формуляра.
- Лесно се почиства под течаща вода или в съдомиялна машина.
Френски специалитет - панирани торти Canelés de Bordeaux, известни още като cannelé Bordelais, са абсолютно вълшебни. Малки сладкиши с богат аромат на ром и ванилия, затворени в хрупкава карамелена коричка. Тази популярна рецепта е разработена преди около 300 години от неизвестен готвач от Бордо. Оттогава досега е претърпял много промени. Лъскава, тъмнокафява до почти черна повърхност, горчиво-сладък вкус още при първата хапка, хрупкава сладка карамелена коричка, перфектно контрастираща с деликатен център с аромат на ванилия и ром - това е основната характеристика на този десерт. След години тези малки тортички се завръщат на преден план и с времето със сигурност ще се конкурират с крем брюле за най-популярен карамелизиран десерт. Те се изпичат в специални форми - медни с калайдисана вътрешност или по-модерни силиконови форми. Често се поднасят с коняк или вино, както е било при традиционните френски дегустации.
Рецепта за 12-16 торти в пакет, в зависимост от размера на формата
1/2 литра мляко
2 цели яйца
2 разбити жълтъка
1/2 шушулка ванилия или 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
3 - 4 супени лъжици ром
1 чаша обикновено брашно
1 чаша тръстикова захар
2 супени лъжици масло
масло за намазване на формите
захар за поръсване
Процедура:
1. Предния ден: сварете мляко с ванилия и масло.
2. След нагряване оставете да се охлади бавно
3. Смесете брашното и захарта, след това добавете яйцата и жълтъците, добавете всичко към горещата смес от мляко и ванилия
4. Разбъркайте внимателно, за да се получи течна и гладка маса като за палачинки, оставете да се охлади, след което добавете рома.
5. Поставете го в хладилника за 24 часа (максимум 48 часа).
6. Когато сте готови да изпечете канелите: загрейте фурната до 250°C.
7. Намажете обилно формите с масло и ги поръсете със захар.
8. Изсипете тестото във формите до 3/4 .
9. Поставете формите върху хартия за печене, печете на висока температура за 5 минути, след това намалете на 175°C и печете за 1 час. (В зависимост от фурната ви, правилното време може да достигне до 1 час и четвърт!) Те ще имат кафява коричка отгоре и ще са влажни отвътре.
10. Внимателно ги извадете от формите, докато са още горещи. Оставете да се охлади.
11. Сервирайте с чай или кафе на закуска или с чаша вино или коняк в късния следобед или вечер.
Бон апети!
Additional parameters
Category: | Форми за кекс |
---|---|
Weight: | 0.2 kg |
Материал: | Силикон |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Форма за печене |
Серия: | de Buyer Elastomoule® |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!