Силиконова форма ELASTOMOULE, за 8 сладкиша с диаметър 5,5 см, силиконова, de Buyer

Code: DB183401
Brand: de Buyer
131 лв
На склад (5 бр.)

Професионална силиконова форма за 8 канелени торти ? 5,5 см Elastomoule® е подходяща както за топла, така и за студена подготовка. Перфектна форма с остри ръбове за перфектно представяне на вашите творения.

Detailed information

Product detailed description

Професионалната силиконова форма за 8 торти "Канела" ⌀ 5,5 см Elastomoule® е подходяща както за топла, така и за студена подготовка. Перфектна форма с остри ръбове за перфектно представяне на вашите творения.

Професионалните силиконови форми Elastomoule® на френската компания de Buyer са абсолютен лидер на пазара. Благодарение на специалния материал - силиконова пяна, съдържаща метален прах, тези форми са изключително топлопроводими и гарантират перфектни резултати. Сладкишът ще бъде равномерно изпечен, с карамелизиран слой по цялата повърхност. Формите Elastomoule® издържат на температури от -70°C до +300°C, което ги прави подходящи както за печене, така и за последващо съхранение във фризера. Френските кулинари използват тези форми за приготвяне на различни предястия и десерти, както печени, така и непечени. Подходящи са и за различни яйчни кремове, бита пяна, аспик и др.

Професионални силиконови форми Elastomoule® de Buyer накратко:

  • гъвкава и незалепваща силиконова пяна с метален прах
  • изключително бърз топлообмен благодарение на микромехурчетата в материала
  • перфектно карамелизиране на печеното съдържание
  • патентована система
  • подходящ за печене и замразяване, издържа на температури от -70°C до +300°C
  • професионално качество

Използване на форми Elastomoule®:

  • Измийте формите със сапунена вода или в съдомиялна машина, преди да ги използвате за първи път. Преди първата употреба намажете формата само с малко олио или масло. Това няма да е необходимо за по-нататъшна употреба.
  • Ако използвате формите във фурната, поставете ги директно върху решетката, а не върху хартията за печене. Мрежата ще осигури много по-добра циркулация на топлината и по-равномерно готвене на съдържанието. Решетката трябва да се постави в долната част на фурната.
  • Температурите, използвани за печене в силиконовите форми Elastomoule®, са същите като при обикновените тави за печене.
  • Не използвайте във фурната в режим на грил, тъй като инфрачервените лъчи могат сериозно да повредят формите.
  • Може да се използва в микровълнова фурна.
  • Никога не поставяйте във фурната, ако някоя от кухините на формата е празна! Капнете малко олио в празните места или ги поръсете с брашно.
  • Не използвайте нож или други остри предмети за работа с формуляра.
  • Лесно се почиства под течаща вода или в съдомиялна машина.

Френски специалитет - панирани торти Canelés de Bordeaux, известни още като cannelé Bordelais, са абсолютно вълшебни. Малки сладкиши с богат аромат на ром и ванилия, затворени в хрупкава карамелена коричка. Тази популярна рецепта е разработена преди около 300 години от неизвестен готвач от Бордо. Оттогава досега е претърпял много промени. Лъскава, тъмнокафява до почти черна повърхност, горчиво-сладък вкус още при първата хапка, хрупкава сладка карамелена коричка, перфектно контрастираща с деликатен център с аромат на ванилия и ром - това е основната характеристика на този десерт. След години тези малки тортички се завръщат на преден план и с времето със сигурност ще се конкурират с крем брюле за най-популярен карамелизиран десерт. Те се изпичат в специални форми - медни с калайдисана вътрешност или по-модерни силиконови форми. Често се поднасят с коняк или вино, както е било при традиционните френски дегустации.

Рецепта за 12-16 торти в пакет, в зависимост от размера на формата

1/2 литра мляко

2 цели яйца

2 разбити жълтъка

1/2 шушулка ванилия или 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия

3 - 4 супени лъжици ром

1 чаша обикновено брашно

1 чаша тръстикова захар

2 супени лъжици масло

масло за намазване на формите

захар за поръсване

Процедура:

1. Предния ден: сварете мляко с ванилия и масло.

2. След нагряване оставете да се охлади бавно

3. Смесете брашното и захарта, след това добавете яйцата и жълтъците, добавете всичко към горещата смес от мляко и ванилия

4. Разбъркайте внимателно, за да се получи течна и гладка маса като за палачинки, оставете да се охлади, след което добавете рома.

5. Поставете го в хладилника за 24 часа (максимум 48 часа).

6. Когато сте готови да изпечете канелите: загрейте фурната до 250°C.

7. Намажете обилно формите с масло и ги поръсете със захар.

8. Изсипете тестото във формите до 3/4 .

9. Поставете формите върху хартия за печене, печете на висока температура за 5 минути, след това намалете на 175°C и печете за 1 час. (В зависимост от фурната ви, правилното време може да достигне до 1 час и четвърт!) Те ще имат кафява коричка отгоре и ще са влажни отвътре.

10. Внимателно ги извадете от формите, докато са още горещи. Оставете да се охлади.

11. Сервирайте с чай или кафе на закуска или с чаша вино или коняк в късния следобед или вечер.

Бон апетити!

Additional parameters

Category: Форми за кекс
Weight: 0.24 kg
Материал: Силикон
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Форма за печене
Серия: de Buyer Elastomoule®
K překladu: CZ AUTO
Margin: C
Производител: de Buyer
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: