Ножове за зеленчуци
Ножове за зеленчуци - малки и удобни
Какво представляват ножовете за зеленчуци?
Ножовете за зеленчуци са малки, удобни ножове с къси остриета със заострен, понякога леко извит връх. Те се използват за белене или рязане на малки плодове и зеленчуци, така че ако търсите нож за рязане, нарязване или нарязване на големи зеленчуци, използвайте нож за готвене или нож Santoku.
За какво се използват малките ножове за зеленчуци?
Ножовете за зеленчуци могат да се използват за множество кулинарни задачи и съставки. Можете да ги използвате за:
- белене на малки плодове и зеленчуци
- изрязване на дефекти
- белене на зелен лук или чесън
- подрязване на малки зеленчуци
- нарязване на дребни плодове
- изрязване на форми на зеленчуци
В Kulina ще намерите много ножове за зеленчуци, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling, WMF (вижте най-продаваните ножове за зеленчуци тук). Ако търсите още ножове за кухнята, прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож тук Ако предпочитате да белите зеленчуци с помощта на белачка, разгледайте нашата оферта за качествени белачки за зеленчуци.
Как да се грижите за ножовете си за зеленчуци?
Ако сте инвестирали пари в нож за зеленчуци, със сигурност искате той да ви служи векове, затова се уверете, че спазвате тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:
- ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
- ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
- за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
- съхранявайте ножовете си поотделно, за да не се затъпят остриетата им. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
- редовно заточвайте ножовете си