Ножове за обезкостяване

4 items total
Нож за обезкостяване CLASSIC 18 cм, Wüsthof
206 лв
WU1030103818
Нож за обезкостяване CLASSIC IKON CREME 14 см, Wüsthof WU46160
Нож за обезкостяване CLASSIC 14 cм, Wüsthof
185 лв
WU4602
Нож за обезкостяване 15 см, Victorinox
45 лв
VN5666315

Ножове за обезкостяване - точно това, което ви е необходимо за обезкостяване на месото

Какво представлява ножът за обезкостяване?

Ножът за обезкостяване е вид кухненски нож с дълго, тънко и гъвкаво острие с остър връх. Използва се за обезкостяване на разфасовки от месо, риба и домашни птици и за отстраняване на кожата от месо и риба. Ножовете за обезкостяване трябва да са изключително остри и колкото по-дълго остават остри, толкова по-издръжливи са.

Как да се грижа за ножа за обезкостяване?

Въпреки че по-голямата част от ножовете за обезкостяване са изработени от неръждаема стомана, която е сравнително устойчива на ръжда, водата все пак може да взаимодейства с острието или дървените дръжки. Затова е препоръчително да почиствате и подсушавате ръчно ножовете за обезкостяване веднага след употреба, както трябва да правите с повечето кухненски ножове. След почистването трябва да съхранявате ножа си правилно, като го поставите в блок за ножове или върху магнитна стойка.

Как да поддържам ножа за обезкостяване остър?

За да запазите остротата на острието на ножа за обезкостяване, трябва да помните две неща.

  • използване на подходящи за ножове дъска за рязане която няма да затъпи ножа ви. Дървена или бамбукова дъска за рязане или дъска за рязане, изработена от висококачествена пластмаса, е най-добрият избор и ще ги намерите в Kulina
  • редовно заточвайте ножа за обезкостяване. Можете да наточите острието на ножа с помощта на острилка за ножове, която се предлага в Kulina
  • никога не поставяйте ножа за обезкостяване в съдомиялна машина. Изплакнете острието в топла сапунена вода, прокарайте мека кърпа по ръба и го подсушете веднага

По какво се различава ножът за филе от ножа за обезкостяване?

Ножовете за филетиране са известни със своята гъвкавост и остри като бръснач остриета и са предназначени за рязане на риба и отстраняване на кости. Ножовете за обезкостяване са по-добър вариант за по-твърди меса като свинско, говеждо или пилешко.

В нашия онлайн магазин можете да се сдобиете с първокласни ножове за обезкостяване от производители като F. DIKCK, Wusthof и Dellinger. Ако приготвяте много месо в кухнята си, трябва да разгледате някои от нашите по-здрави ножове, включително ножовете за месо и ножовете за рязане, и да прочетете нашето ръководство за пазаруване на кухненски ножове тук.