Ножове за обезкостяване

2 items total
Нож за рязане UTILITY SAMURAI 13 см, Dellinger
118 лв
DNGRSXLKHP5U
Нож за рязане SAMURAI 10 см, Dellinger
82 лв
DNGRSXLKHP35

Ножове за обезкостяване - точно това, което ви е необходимо за обезкостяване на месото

Какво представлява ножът за обезкостяване?

Ножът за обезкостяване е вид кухненски нож с дълго, тънко и гъвкаво острие с остър връх. Използва се за обезкостяване на разфасовки от месо, риба и домашни птици и за отстраняване на кожата от месо и риба. Ножовете за обезкостяване трябва да са изключително остри и колкото по-дълго остават остри, толкова по-издръжливи са.

Как да се грижа за ножа за обезкостяване?

Въпреки че по-голямата част от ножовете за обезкостяване са изработени от неръждаема стомана, която е сравнително устойчива на ръжда, водата все пак може да взаимодейства с острието или дървените дръжки. Затова е препоръчително да почиствате и подсушавате ръчно ножовете за обезкостяване веднага след употреба, както трябва да правите с повечето кухненски ножове. След почистването трябва да съхранявате ножа си правилно, като го поставите в блок за ножове или върху магнитна стойка.

Как да поддържам ножа за обезкостяване остър?

За да запазите остротата на острието на ножа за обезкостяване, трябва да помните две неща.

  • използване на подходящи за ножове дъска за рязане която няма да затъпи ножа ви. Дървена или бамбукова дъска за рязане или дъска за рязане, изработена от висококачествена пластмаса, е най-добрият избор и ще ги намерите в Kulina
  • редовно заточвайте ножа за обезкостяване. Можете да наточите острието на ножа с помощта на острилка за ножове, която се предлага в Kulina
  • никога не поставяйте ножа за обезкостяване в съдомиялна машина. Изплакнете острието в топла сапунена вода, прокарайте мека кърпа по ръба и го подсушете веднага

По какво се различава ножът за филе от ножа за обезкостяване?

Ножовете за филетиране са известни със своята гъвкавост и остри като бръснач остриета и са предназначени за рязане на риба и отстраняване на кости. Ножовете за обезкостяване са по-добър вариант за по-твърди меса като свинско, говеждо или пилешко.

В нашия онлайн магазин можете да се сдобиете с първокласни ножове за обезкостяване от производители като F. DIKCK, Wusthof и Dellinger. Ако приготвяте много месо в кухнята си, трябва да разгледате някои от нашите по-здрави ножове, включително ножовете за месо и ножовете за рязане, и да прочетете нашето ръководство за пазаруване на кухненски ножове тук.