Ножове за месо

4 items total
Нож за рязане SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 см, Dellinger DNGRKHOK8S
Нож за филе SYNCHROS, 26 см, кафяв, Güde
526 лв
GUDES76526
Нож за шунка ALPHA BRICOLE DI VENEZIA, 21 см, кафяв, Güde GUDEV76521
Нож за филетиране SEBRA 20,5 cм, Forged
134 лв
FORGEDSDV623408

Ножове за филе - оберете кожата на рибата безпроблемно с нашите ножове за филе

За какво се използва ножът за филетиране?

Ножът за филетиране е вид кухненски нож, който се използва за филетиране. Той е член на семейството на ножовете за обезкостяване и се използва специално за филетиране и приготвяне на риба. Ножът за филетиране на риба се използва за разрязване на кожата, костите и месото при дисекция на риба.

По какво се различава ножът за филе от ножа за обезкостяване?

Ножовете за филетиране са част от семейството на ножовете за обезкостяване, но техните гъвкави и остри като бръснач остриета са предназначени за рязане на риба и отстраняване на кости. Ножовете за обезкостяване са по-добър вариант за по-твърди меса като свинско, говеждо или пилешко.

Как се заточва нож за филе?

Гъвкавото острие на ножа за филетиране изисква по-различно заточване от това на другите ножове поради своята гъвкавост. Ножът за филе се заточва от върха до петата, за разлика от другите ножове, които се заточват от петата до върха.

За да изберете идеалното точило за вашия нож за филе, можете да разгледате нашата колекция от точила за ножове.

Какъв е добрият нож за филетиране?

  • материал - уверете се, че сте избрали висококачествен нож с острие, което не ръждясва лесно
  • дължина на острието - една от най-важните характеристики на ножа за филетиране е неговата дължина. Но дължината на ножа трябва да зависи от размера на рибата, която приготвяте най-често. Изберете нож с по-дълго острие за големи риби и по-късо за малки
  • тънко и гъвкаво острие - подходящата степен на гъвкавост на острието ще ви позволи да режете филето с лекота и да правите прецизни разрези

В Kulina ще намерите голям избор от първокласни ножове за филетиране на известни производители като Wusthof и Forged а ако обичате риба, непременно разгледайте колекцията ни от ножове за сьомга и прибори за морски дарове и риба.

Можете също така да прочетете нашето ръководство за пазаруване за това как да изберете перфектните ножове за вашата кухня тук.

Как да се грижите за ножа си за филетиране?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за филе да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си