Ножове за месо

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
10 продукти общо
ZWILLING Изчисти филтрите
215804 spikovaci nuz all star 10 cm cerne logo zwilling
–41 %
65 лв
112 лв
ZW1020437
Нож за сланина TWIN GRIP 10 см, зелен, Zwilling
19 лв
ZW38094101
Нож за сланина FOUR STAR 10 cм, Zwilling
102 лв
ZW31070101
Нож за сланина TWIN GRIP XS 9 cм, Zwilling
23 лв
ZW38601090
Нож за сланина PROFESSIONAL “S” 10 см, Zwilling
130 лв
ZW31020101
Нож за сланина TWIN CHEF 2 10 cм, Zwilling
54 лв
ZW34910101
Нож за сланина TWIN GOURMET 10 cм, Zwilling
50 лв
ZW31620100
Нож за сланина TWIN GRIP 10 cм, Zwilling
23 лв
ZW38720100
Нож за сланина TWIN GRIP 10 см, тюркоаз, Zwilling
21 лв
ZW38160100
Нож за сланина TWIN GRIP 9 cм, жълт, Zwilling
19 лв
ZW38091081

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.

91.38%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.