odpocet
1 ден
16 Часове
54 минути
34 секунди

Ножове за месо

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
6 продукти общо
Güde Solingen Изчисти филтрите
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen
185 лв
GUDEE76413
211003 spikovaci nuz alpha bricole di venezia 10 cm hneda gude solingen
194 лв
GUDEV76410
210976 m764 10
179 лв
GUDEM76410
211021 spikovaci nuz alpha pom 13 cm cerna gude solingen
137 лв
GUDE176413
210928 6 d764 10 white
210 лв
GUDED76410
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen
157 лв
GUDE76410

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.

91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.