odpocet
3 дни
10 Часове
15 минути
3 секунди

Ножове за месо

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
7 продукти общо
10 cm - 10 cmИзчисти филтрите
Нож за сланина CLASSIC LINE 10 cм, WMF
54 лв
WM1874536030
215804 spikovaci nuz all star 10 cm cerne logo zwilling
–48 %
58 лв
112 лв
Promo
ZW1020437
Нож за сланина CLASSIC 10 cм, Wüsthof
–15 %
130 лв
154 лв
Promo
WU406610
Нож за сланина FOUR STAR 10 cм, Zwilling
–10 %
91 лв
102 лв
Promo
ZW31070101
211003 spikovaci nuz alpha bricole di venezia 10 cm hneda gude solingen
–15 %
164 лв
194 лв
Promo
GUDEV76410
210976 m764 10
–15 %
152 лв
179 лв
Promo
GUDEM76410
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen
–15 %
133 лв
157 лв
Promo
GUDE76410

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.

91.62%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.