Ножове за месо
Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо
Какво представлява ножът за саламура?
Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:
- нарязване на червено месо или птиче месо
- фино нарязване на сурови или варени филета
- рязане на филийки с равномерна дебелина
- подплатяване
В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.
Как се приготвя саламурата?
Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.
След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.
Как да се грижите за ножа си за саламура?
Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:
- ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
- ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
- за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
- съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
- редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове
Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.