odpocet
5 дни
17 Часове
40 минути
10 секунди

Ножове за хранене

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
14 продукти общо
179789 179789 jidelni vidlicka maxime blomus hrejive seda
–20 %
24 лв
30 лв
Promo
BM64130
179792 179792 jidelni vidlicka maxime blomus mysi seda
–20 %
24 лв
30 лв
Promo
BM64131
Вилица за маса CHACO 20 см, сребро, неръждаема стомана, Stelton
–84 %
39 лв
247 лв
Promo
SN13205
Вилица за маса STELLA, матова неръждаема стомана, Blomus
–22 %
17 лв
22 лв
Promo
BM63827
179795 179795 jidelni vidlicka stella blomus cerna
–21 %
18 лв
23 лв
Promo
BM64198
Вилица за маса EM 21 см, сребро, неръждаема стомана, Stelton
–8 %
31 лв
34 лв
Promo
SN541
Вилица за маса DINNER, Zwilling
–13 %
19 лв
22 лв
Promo
ZW7041802
Kategory

Вилици за маса - основен прибор за основното ястие на трапезата

Вилиците за маса са вид прибори за хранене, които се използват предимно за взимане и консумиране на твърди предмети, като месо, зеленчуци и зърнени храни. Те имат от два до четири зъба и обикновено се придружават от ножове и лъжици от същата колекция прибори за хранене.

Вилиците за маса се предлагат в различни форми и размери и често са изработени от неръждаема стомана или стомана. Те се използват ежедневно, във всякаква среда и по всякакви поводи. Много често те са част от по-големи комплекти прибори за хранене.

Какви са вилиците?

Предлагат се различни видове вилици, всяка с различно предназначение. По-долу са изброени някои от най-типичните разновидности:

  • Вилица за маса: Това е най-често използваният вид вилица, която се използва за хранене на масата. Обикновено той има четири зъба и дълга дръжка.
  • Вилица за десерт: десертните вилици имат по-къси зъбци и са по-малки от вилица за маса. Той е предназначен за десерти, включително торти, пайове и сладкиши.
  • Вилица за риба: тази вилица е създадена специално за хранене с рибни ястия. Той е дълъг, тънък и с леко извит връх.
  • Вилица за сервиране: тази вилица има дълги зъбци, които се използват за сервиране на големи ястия, като запеканки или салати.

По принцип видът на храната, която ядете или сервирате, определя вида на вилицата, която използвате. Вилиците се предлагат в различни варианти, които изпълняват различни функции и могат да подобрят ефективността и удоволствието от храненето и сервирането.

Каква е разликата между вилица за маса и вилица за сервиране?

A вилица за сервиране вилица за маса сервиране и вилица за маса се различават основно по размера и предназначението си.

вилица за маса е вилица с нормален размер, която се използва на масата за отделни порции. Той е предназначен за взимане и консумиране на малки до средни по размер порции храна, например тестени изделия, месо или зеленчуци.

От друга страна, вилица за сервиранее с по-голямо тегло, по-дълга дръжка и по-дълги зъбци от вилица за маса. Той е предназначен за сервиране на по-големи порции храна, като печено месо, пуешко и др. Съществуват и по-големи вилици за месо, които се използват предимно в кухнята за рязане на печено месо или шунка.

Зъбите на вилиците за сервиране често са по-дълги от тези на вилиците за маса, което ги прави по-подходящи за сервиране на по-големи ястия. Вилиците за сервиране се предлагат в различни размери и дизайн. Те често се включват в комплект от допълнителни прибори за сервиране, използвани за официални ястия или специални събития, и обикновено са по-изящни и декоративни от вилиците за маса.

91.58%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.